Home Nieuws Advocaat realistisch over Feyenoord-PSV: ‘PSV was toch echt de bovenliggende partij’

Advocaat realistisch over Feyenoord-PSV: ‘PSV was toch echt de bovenliggende partij’

452
0

PSV treft zondagmiddag Feyenoord in het Philips Stadion. De gedachten gaan als vanzelf terug naar de verloren wedstrijd in de Kuip.

PSV heeft het vaak erg lastig in de Rotterdamse Kuip en daar kwam afgelopen geen januari geen verandering in. Wie de wedstrijd echter weet te analyseren zag een ander beeld.


Toch wonnen de Rotterdammers in de Kuip feitelijk eenvoudig van PSV, waar het vorig seizoen onder Advocaat ook al vier punten pakte tegen PSV. Op de persconferentie voorafgaande aan de topper tussen beide clubs waren beide coaches ook relaistisch.

Roger Schmidt zag in Rotterdam een prima spelend PSV maar zag ook dat de ploeg de doelpunten gewoon weg gaf. Ook Dick Advocaat zag een sterk PSV los van de uitslag. Feyenoord won eenvoudig na defensief geblunder. “Maar PSV was in de Kuip na de winterstop tegen ons toch echt de bovenliggende partij, hoor’’, zei Advocaat. ,,Alleen, ze scoorden toen niet.’’

Roger Schmidt kan er nog steeds niet over uit hoe eenvoudig PSV de doelpunten weg wist te geven. “We moeten zondag beter verdedigen, dan maken we een goede kans om de wedstrijd te winnen’’, zei Schmidt.
Het is nog even wachten op de opstellingen maar de middenvelder Ibrahim Sangaré zal waarschijnlijk op de bank moeten plaatsnemen. De verwachting is dat de Ivoriaan zal moeten plaatsmaken na zijn lange periode in de basis. De Fransman Olivier Boscagli bleek het op het middenveld ook goed te doen en was Nick Viergever weer de stabiele kracht die hij altijd is.