Home Nieuws Advies voor van Nistelrooij: ‘Simons in de basis’, Xavi Simons speelt als...

Advies voor van Nistelrooij: ‘Simons in de basis’, Xavi Simons speelt als Iniesta en Xavi

1120
0

Hoe laat Ruud van Nistelrooij zijn elftal vanavond op Ibroxpark starten tegen Rangers FC.

Van Nistelrooij krijgt al enkele dagen advies van verschillende analisten en journalisten hoe PSV het beste te kunnen laten renderen op het sfeervolle en uitverkochte Ibroxpark. Als het aan de clubiconen Willy en René van de Kerkhof ligt start van Nistelrooij met Xavi Simons in de basis. De beide broers adviseren Ruud van Nistelrooij de opstelling zelfs aan te passen voor het eerste Champions League-duel met Rangers FC, zodat Xavi Simons kan spelen.

“Ik denk dat PSV dan met een middenveld moet spelen met Guus Til, Joey Veerman, Ibrahim Sangaré én Xavi Simons. Want Xavi is op dit moment de man in vorm”, zegt René tegen Omroep Brabant. Simons maakte zaterdag tegen Go Ahead Eagles (2-5) veel indruk en scoorde twee keer. Zijn basisplaats zou ten koste moeten gaan van Johan Bakayoko of Ismael Saibari. “Het is niet anders, we mogen tenslotte maar elf spelers opstellen.”

PSV was ‘heer en meester’ tegen Go Ahead, zag René. “Jammer voor Richie Ledezma dat hij weer geblesseerd raakte, maar het was een goede voorbereiding voor de big game van dinsdag.” Willy is kritischer. “In de tweede helft had PSV wat meer druk moeten uitoefenen op de tien man van Eagles. We hebben daar de kansen voor gehad. Op zo’n moment had je zes, zeven of acht doelpunten kunnen maken. Dat voetbalt toch net wat lekkerder. Dat geeft ook wat meer zelfvertrouwen.”

Ondertussen is ook duidelijk geworden dat Xavi Simons wel om een boodschap gestuurd kan worden. De middenvelder maakt veel indruk in zijn eerste maanden bij PSV. Simons strooit met passes, geeft assists maar scoort zelf ook belangrijke doelpunten. De analisten van Voetbal International zijn behoorlijk onder de indruk van dat wat Simons op negentienjarige leeftijd al laat zien. De ras voetballer laat zien over veel potentieel te beschikken. ‘Xavi Simons speelt met hetzelfde gemak als Iniesta en Xavi in hun glorietijd bij Barcelona. Hij beschikt over dezelfde techniek en heeft enorm veel controle over de bal’, klinkt het vanaf de burelen van Voetbal International.


Vorig artikelRangers fans rekenen zich na overwinningen tegen Dortmund en Leipzig al rijk tegen PSV
Volgend artikelHoe start Ruud van Nistelrooij op Ibroxpark? Xavi Simons solliciteert naar een basisplaats

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in