Home Nieuws Advies voor van Gaal: ‘Neem Xavi Simons mee naar Qatar, ik denk...

Advies voor van Gaal: ‘Neem Xavi Simons mee naar Qatar, ik denk ook wel dat hij mee gaat’

4187
0

Xavi Simons timmert maar wat hard aan de weg met zijn energieke spel in combinatie met doelpunten en assists.

Het het naderende WK wordt de roep om Xavi Simons met de week groter. Simons werd al opgeroepen voor Jong Oranje maar het grote Oranje wacht nog steeds. De naam van Simons valt geregeld op de burelen van de KNVB in Zeist. Het spel van Simons roept veel enthousiasme op bij menig analist. Zo ook bij Johan Boskamp.

Boskamp was eerder al erg enthousiast over Simons en sprak uit ervan te balen dat Simons niet bij ‘zijn’ Feyenoord speelt. Inmiddels is Simons basisspeler onder Ruud van Nistelrooij en Boskamp heeft dan ook maar één advies voor bondscoach Louis van Gaal. De voormalig voetballer en trainer is lyrisch over de PSV’er en zou Simons dan ook ‘gewoon’ meenemen naar Qatar.

Boskamp denkt dan ook dat Simons wel mee zal gaan naar het WK in Qatar. “Hij kan écht goed voetballen dat mannetje”, zegt Boskamp aan tafel bij Veronica Offside. “Wat kan mij het nou schelen dat hij jong is? Moet je dan alleen maar oude mannen meenemen? Hij denkt veel sneller dan andere spelers. Je kunt écht zien dat hij met grote spelers heeft getraind. Het in één keer spelen dat soort dingen. Echt fantastisch.”

Ook Kieft is enthousiast over dat wat Simons tot op heden laat zien. “Ook die goal tikt hij nog goed binnen. Dat is inderdaad echt wel een heel goede speler”, reageert Wim Kieft, die ook onder de indruk is van de jonge PSV’er. “Die bal wil hij stiften, maar daarna anticipeert hij goed en tikt hij hem prima binnen”, reageert Boskamp op de analyse van Kieft.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here