Home Nieuws Advies vanuit de KNVB voor Xavi Simons: ‘PSG prachtig, maar je ziet...

Advies vanuit de KNVB voor Xavi Simons: ‘PSG prachtig, maar je ziet dat een heel jaar PSV pas écht wat doet’

1628
0

Xavi Simons is inmiddels A-international voor Oranje en hij heeft naast een ‘grote’ interland in Stade France als basisspeler ook al een WK achter zijn naam staan.

Het gaat snel met de carriere van Simons en dat betekent dat een ieder zo zijn of haar mening heeft over het toptalent. Zowel Ronald Koeman als Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi zijn zeer te spreken over de kwaliteiten van de middenvelder.

In Zeist zijn ze maar wat blij met de ontwikkeling van Simons maar zeker ook over de keuze die het toptalent maakte. Even was er namelijk ook sprake van de optie om voor Spanje te gaan spelen. Simons is opgegroeid in de buurt van Alicante. Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi is lyrisch over Xavi Simons en had het toptalent nog graag tot zijn beschikking gehad. Van de Looi ziet echter ook dat het toptalent zichzelf soms teveel druk op legt.

“Xavi neemt soms te veel hooi op zijn vork”, zegt Van de Looi in gesprek met Voetbal International. “Hij kwam bij ons, we speelden stroef en hij ging overal ballen halen en openingen zoeken. Het liefst begint hij de opbouw dan zelf om de bal er daarna ook nog zelf voorin in te koppen. Dan loopt hij zichzelf voorbij. Toen legde ik hem ook uit: je bent aanvaller, je hoeft niet overal te zijn.”

De afzwaaiende bondscoach van Jong Oranje weet dat Xavi Simons de clubs voor het uitkiezen heeft. Of het een beperkte keuze tussen PSV en Paris Saint-Germain zal worden valt nog te bezien maar Van de Looi denkt dat de Franse topclub zich gaat melden voor Simons. Van de Looi zou Simons willen adviseren om in Eindhoven te blijven. “Paris Saint-Germain is prachtig, maar je ziet nu dat een heel jaar PSV pas écht wat doet met je ontwikkeling. Je mag fouten maken, ervaart verschillende situaties en leert met de druk omgaan. Dat gaat allemaal veel sneller dan wanneer je af en toe eens mee mag doen. Nu moet Xavi het laten zien, dat is de uitdaging. Spelen is het belangrijkste, liefst op een zo hoog mogelijk niveau”, aldus Van de Looi.


Vorig artikelOp de burelen van VI is Joey Veerman opnieuw gespreksonderwerp
Volgend artikelPSV koerst af op een redelijk goed seizoen, Xavi Simons koerst met 18 goals en 12 assists af op een topseizoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in