Home Columns Adam Maher praat zichzelf moed in

Adam Maher praat zichzelf moed in

10
0

Zou het dan toch? Gaat hij eindelijk z’n grote belofte inlossen? Adam Maher maakt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een goede indruk. Voor diverse journalisten en PSV volgers is een paar weken voorbereiding, wat goede steekpasses en een zwabber goal tegen 10 man van Sporting , voldoende om Adam Maher weer op een hoger voetstuk te plaatsen. 

De middenvelder is overduidelijk opgebloeid na een moeizaam seizoen bij PSV”, stelt het Eindhovens Dagblad. Maher was uitstekend op dreef, zag het ED ook. Maar een zwaluw maakt nog geen zomer. Het is tenslotte niet de voorbereiding van een club als AZ, waar leuk vaak goed genoeg is en winnen niet op nummer 1 staat en de druk anders is.
Precies dat is wat Adam Maher geen topvoetballer maakt. Te snel is de middenvelder tevreden met de eigen prestatie, te snel vindt Maher dat er goed gespeeld is of hard gewerkt wordt. Als middenvelder duels winnen, het spel verdelen of met dominant spel je elftal op sleeptouw nemen met al het aanwezige talent, is datgene wat de boventoon zou moeten voeren bij Maher. Niets van dat alles zien we terug bij de Marokkaanse Nederlander. Maher heeft in zijn jaren bij AZ ook nooit en te nimmer een opeenvolgende serie wedstrijden zijn elftal zo kunnen dragen zoals bv Hakim Ziyech wel lukte.
Het wordt kennelijk door bepaalde journalisten al bijzonder gevonden als je in de voorbereiding je beste beentje voorzet, nadat je als boven gemiddeld talent al 3 jaar lang matig tot slecht presteert. De overigens altijd vriendelijke en beschaafde Maher, speelt verder geen toernooien met vertegenwoordigende elftallen, kent geen slepende blessures en heeft lang vakantie genoten. Is het zo raar dat je dan gretig voor de dag kom als je dat mag doen wat je het liefste doet als profvoetballer zijnde?

Adam Maher geeft niet op en praat zichzelf moed in, wat zeker valt te prijzen. Maar wat zou je anders moeten als duur betaalde professional. “Ik wil laten zien wat ik waard ben, maar dat heb ik in mijn periode bij PSV altijd wel gehad. Vorig jaar ben ik ook altijd voor mijn kans gegaan, alleen heb ik het toen een tijd bij Jong PSV moeten laten zien.” Maher is ervan overtuigd dat hij PSV meer kan geven dan er tot nu toe uitgekomen is. “Ik weet waarom ik naar PSV ben gehaald en ik heb hier gewoon nog een contract voor twee jaar. Soms komen dingen niet uit en dan gaat het even niet. Aan mijn instelling ligt het niet, ik ben een liefhebber en dat is altijd zo geweest. Ik heb nu een nieuwe weg ingeslagen en gelukkig gaat het goed. Bij een club als PSV is er altijd sprake van concurrentie en daar schrik ik niet van. Het is mooi dat Marcel Brands zegt dat ik niet weg hoef. Ik heb het ook gewoon naar mijn zin, maar wil wel minuten maken en voetballen. Lukt het hier niet, dan moeten we ergens anders kijken. Ik probeer in de tijd dat ik bij PSV ben mijn uiterste best te doen. Dit is ook een prima groep waar ik me goed in thuis voel. Ik kan het met iedereen goed vinden.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here