Home Nieuws Adam Maher: ‘Ik was klaar met de situatie maar niet met PSV’

Adam Maher: ‘Ik was klaar met de situatie maar niet met PSV’

28
0

Adam Maher is na de degradatie met FC Twente weer een ervaring rijker en een illusie armer. Maher kan niet bepaald terugkijken op een goede fase van zijn carrière maar houdt desalniettemin de moed erin.

In een uitgebreid interview met Voetbal International blijkt Maher in ieder geval geen rancune te voelen over zijn teleurstellende periode in Eindhoven. PSV heeft hem al die contractjaren een fijn gevoel gegeven, blijkt uit zijn woorden. Maher speelde vijf seizoenen in Eindhoven, maar naarmate de tijd vorderde namen zijn kansen af. In gesprek met VI zegt Maher dat hij regelmatig werd gewisseld, naar eigen zeggen zonder reden. Hij sprak daarover met Phillip Cocu. Toch doet de nog altijd talentvolle middenvelder een opmerkelijke uitspraak. Een eventuele terugkeer naar PSV zou Maher overwegen.

Wat het niet doorbreken bij PSV aangaat zegt Maher in gesprek met het weekblad dat hij zijn kansen zag slinken. Maher ging daarom in 2015 met Cocu in gesprek over zijn rol. Cocu vertelde hem dat hij door het vertrek van Georginio Wijnaldum zou stijgen in de hiërarchie. Maher startte in de Johan Cruijff Schaal en in de competitie tegen ADO Den Haag, maar daarna ging het weer mis. Wat hij dacht? “Dat er A werd gezegd, maar B werd gedaan”, vertelt Maher, die hiermee ook weer aantoont niet altijd in de spiegel te hebben gekeken wat zijn prestaties en spel betrof.

“Ik heb liever dat je zegt dat ik een slechte speler ben, dat ik niet goed genoeg ben voor een bepaalde rol en dat je voor iemand anders kiest, dan dat je tegen mij liegt. Dat zat me dwars. Gedurende het seizoen verdween ik langzaam uit de basis.”

Maher voelde dat het lastig voor hem ging worden. “Ik was klaar met de situatie, dat zeker. Maar niet met PSV. Nooit. Als ze me nu zouden vragen of ik toch nog terug wilde komen, zou ik het misschien nog doen ook. Maar op dat moment moest ik gewoon weg, dat voelde ik aan alles.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here