Home Nieuws Adam Maher herinnert zich twee kampioensfeesten met PSV: ‘Terugkeren naar PSV zou...

Adam Maher herinnert zich twee kampioensfeesten met PSV: ‘Terugkeren naar PSV zou een mooie stap zijn’

3055
0

Adam Maher lijkt de laatste jaren een voetballer te zijn die de twijfel voorbij is.

Want twijfels waren en jaren en jaren achtereen rond Maher. Was het zijn mentaliteit of was het gewoon een gebrek aan kwaliteit? Feit is dat de middenvelder zelf stelt dat hij bij PSV onder Cocu geen eerlijke kans heeft gehad. Vooralsnog is Adam Maher een stabiele Eredivisie voetballer geworden bij FC Utrecht.


De middenvelder zakt geregeld uit vanuit het middenveld om zich met de opbouw van FC Utrecht te bemoeien en draagt daarnaast ook aanvallend zijn steentje bij bij de Domstedelingen. Vooralsnog bleek zaterdagavond dat succes in Eindhoven tegen PSV er opnieuw niet inzat voor Maher en zijn ploeggenoten. PSV versloeg FC Utrecht vrij eenvoudig met 4-1 na een vroege achterstand.

In de laatste 24 thuisduels van PSV tegen FC Utrecht was er steeds hetzelfde resultaat. PSV wist de Domstedelingen steeds te verslaan. Een ongekende statistiek, erkent Adam Maher.

“Het is moeilijk te zeggen waardoor dat komt”, doelt de middenvelder op de lange reeks zonder goede resultaten voor Utrecht. “Voor mij wordt het sowieso de eerste keer dat ik daar met FC Utrecht speel. In mijn eerste jaar bij de club is die wedstrijd nooit gespeeld vanwege corona en vorig seizoen was ik geschorst, toen we daar met 2-1 verloren.”

Ondanks de matige reeks in het Philips Stadion reisde FC Utrecht toch met vertrouwen naar Eindhoevn, waar het toch weer opnieuw onderuit ging. Dit seizoen werden Feyenoord en Ajax wel verslagen maar PSV bleek toch veel te sterk. Maher vergelijkt beide ploegen: “Ik denk dat Ajax veel beter aan de bal is dan PSV, maar zij hebben weer andere kwaliteiten. Het is een ploeg die uit het niets een goal kan maken”, stelt Maher, die met plezier terugdenkt aan zijn periode in Eindhoven. Met name de beide landstitels staan in zijn geheugen gegrift. Als basisspeler wist Maher in 2015 kampioen te worden in de thuiswedstrijd tegen Sc Heerenveen, om het een jaar later in Zwolle nog eens over te doen.

“Vooral aan de twee kampioensfeesten heb ik goede herinneringen. Een titel vieren met de supporters is voor elke speler bijzonder om mee te maken. Dat kan niemand me meer afpakken. Daarna is het minder gegaan, maar het is en blijft voor mij een mooie club. Natuurlijk zou terugkeren naar PSV een mooie stap zijn, maar ik denk voor de periode na FC Utrecht eerder aan het buitenland. Misschien is komende zomer een mooi moment voor een volgende stap”, zegt Maher in gesprek met De Telegraaf.