Home Columns Column: Adam Maher blijft in alles hetzelfde

Column: Adam Maher blijft in alles hetzelfde

47
0

Adam Maher heeft afgelopen jaren veel van zijn glans verloren. De middenvelder raakte op een zijspoor bij PSV, uit beeld bij Oranje en zelfs een laagvlieger als Osmanlispor ziet weinig perspectief in de al seizoenen achtereen matig acterende middenvelder. Inmiddels is hij alweer 23 jaar maar van enige zelfkritiek lijkt nog steeds geen sprake.

Maher verwacht namelijk nog immer naar een topcompetitie te kunnen vertrekken. Wellicht heeft zijn zaakwaarnemer hem ingefluisterd dat hij het woord ambitieus moet blijven uitspreken en dat het dan vanzelf goed komt. Ambitie; een woord wat Maher alleen kan uitspreken zonder daar enige daden bij te voegen.

Zijn prestaties op het veld hebben niets met ambitie te maken. Toch heeft hij zijn zinnen gezet op een transfer naar een topcompetitie. De middenvelder komt bij PSV al een tijdje niet meer aan bod en mag vertrekken.
De deur staat nog net niet wagenwijd open voor Maher maar een club die maar in de buurt van de (vrienden) vraagprijs van PSV komt, mag hem meenemen. Vorig jaar werd hij verhuurd aan Osmanlispor maar een groot succes is het niet geworden. Maher mag in Turkije blijven maar van een onuitwisbare indruk is geen sprake. Pas na de winterstop werd hij basisspeler met in totaal 24 wedstrijden achter zijn naam, waarin hij steevast werd gewisseld.

“Ik kijk eerst naar de topcompetities, een stap in die richting heeft mijn voorkeur. Lukt dat niet, dan zullen we verder moeten kijken. Ik ben nog jong”, zegt de 23-jarige Maher in gesprek met Voetbal International.

Maher werd in 2013 voor acht miljoen euro overgenomen van AZ. De verwachtingen waren hoog gespannen en waar het begin redelijk goed maar nooit overtuigend was, werd het daarna steeds minder. De fans irriteren zich al seizoenen achtereen aan de lankmoedige houding van de Marokkaans Nederlandse middenvelder.
In niets straalt Maher ambitie of passie uit. Vier seizoenen en drie levensjaren verder zou je toch verwachten dat de speler in kwestie wat meer in de spiegel heeft gekeken. Daar lijkt geenszins sprake van getuige zijn blik achterom.
“Ik heb in mijn eerste twee seizoenen bij PSV veel gespeeld, ben twee keer kampioen geworden en heb twee keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Maar daar praat niemand over. Daarna is het minder geworden. Dat heeft met bepaalde factoren te maken, daar wil ik niets over zeggen”, houdt Maher zich op de vlakte, om met de volgende oneliner af te sluiten: “De dingen lopen toch zoals ze moeten lopen. Bij AZ leefde ik op een roze wolk, nu heb ik ook wat tegenslag meegemaakt, maar daar ben ik alleen maar sterker van geworden. Ik weet wat ik kan en ik ben nog altijd heel ambitieus.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here