Home Nieuws AD Sportwereld weerspreekt De Telegraaf: Peter Bosz is nog niet door PSV...

AD Sportwereld weerspreekt De Telegraaf: Peter Bosz is nog niet door PSV benaderd

4248
1

We kunnen het ons haast niet voorstellen. Toch wijst AD Sportwereld de berichtgevingen over interesse vanuit PSV in Peter Bosz naar het rijk der fabelen.

Althans, er zou nog geen contact zijn geweest tussen Marcel Brands en Earnie Stewart enerzijds en Peter Bosz anderzijds. We zijn inmiddels een week na het abrupte opstappen van Ruud van Nistelrooij én enkel dagen voorbij de laatste competitie-wedstrijd. We mogen er toch vanuit gaan dat PSV de zaakjes dusdanig op orde heeft dat de juiste trainer voor volgend seizoen of de kandidaat-trainers voor volgend seizoen, toch al door de club gebeld zijn voor een eerste dan wel opvolgend gesprek.

De naam van Peter Bosz wordt steeds nadrukkelijker gelinkt aan PSV maar dat geldt ook voor de naam van Phillip Cocu. De Telegraaf weet al enkele dagen achtereen te melden dat er nauw contact is tussen PSV en Peter Bosz. Dit is inmiddels meerdere keren uitgesproken door de krant uit Amsterdam en steeds volgde er bevestiging bij Vandaag Inside. AD Sportwereld heeft een beduidend andere lezing. AD journalist Johan Inan verzekert dat zowel PSV als Ajax Peter Bosz nog niet hebben benaderd.

“Er wordt in abc’tjes gedacht en één plus één is twee”, vertelt Inan in de AD Voetbal Podcast. “Dat als Van den Boomen wordt gehaald en Bosz daar een paar maanden geleden iets positiefs over zei bij Ziggo, dat dat een signaal is dat hij komt. Of dat Van der Sar nu vertrekt en dat iedereen denkt dat de weg vrij is voor Bosz”, aldus de journalist.

“Ik kan de luisteraar verzekeren: tot dinsdag is de hele middag niets aan de situatie van Bosz veranderd. Ajax heeft hem niet benaderd en PSV ook niet. Of er moet gisteravond wat gebeurd zijn. In tegenstelling tot heel veel mensen ga ik er echt nog niet vanuit dat Bosz de nieuwe trainer van Ajax wordt”, aldus Inan.

Het verhaal van Inan komt totaal niet overeen met de berichtgeving van Vandaag Inside van dinsdagavond. Zowel presentator Wilfred Genee als journalist Valentijn Driessen wisten te melden dat PSV een intensief contact met Peter Bosz zou hebben onderhouden. Driessen ziet Bosz dan ook als een serieuze kanshebber voor de functie in Eindhoven. “Ik denk dat Bosz wel een serieuze kandidaat is voor PSV”, aldus Driessen.


Vorig artikelOud PSV’er Danjuma verlaat Tottenham, vertrek bij Villarreal lonkt
Volgend artikelNiet alleen na Twente – PSV dacht Ruud van Nistelrooij aan stoppen, Van Nistelrooij gruwelde na uitwedstrijd in Sevilla

1 REACTIE

  1. Dat toont maar weer aan dat voetbal”verslaggevers” geen journalisten zijn. Bij journalisten gaat het om feiten gebaseerd op bronnen. Bij voetbal”verslaggevers” om geruchtenmachines/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in