Home Nieuws AD Sportwereld waarschuwt PSV voor Champions League ‘bonnetje’

AD Sportwereld waarschuwt PSV voor Champions League ‘bonnetje’

1606
0

PSV begint aan het trainingskamp in Oostenrijk in de wetenschap dat er zeer belangrijke wedstrijden opvolgend zijn. De Champions League wedstrijden naderen met rasse schreden.

De stappen van PSV op de transfermarkt zijn letterlijk en figuurlijk goed te volgen. PSV wenst immers beslagen ten ijs te komen en middels dubbel bezette posities slaagt men daar normaal gesproken nu eenmaal beter in dan in het geval posities niet dubbel bezet zijn. Wel heeft de club tot op heden opnieuw gekozen om de aanval te versterken, waar de verdediging het grootste punt van zorg is.

Het past natuurlijk geheel bij de filosofie van Peter Bosz om juist de aanval als eerste de volle aandacht te geven maar de defensie is natuurlijk al wel seizoenen achtereen een zorgenkindje te noemen. De stappen van PSV op de transfermarkt worden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door de vaderlandse media. Dat geldt ook voor AD Sportwereld, waar analist Sjoerd Mossou de ontwikkelingen bij PSV interessant vindt. Mossou ziet dat PSV opnieuw alles op de Champions League zet. Voor het derde seizoen op rij is de club voornemens het hoofdtoernooi van het miljardenbal te bereiken.

“Er liggen enige gevaren om de hoek, denkt Mossou te weten. “Met name op aanvallers moet je wachten. Die laten zich niet snel vastleggen en vinden het ook niet erg om een aantal weken later in te stromen”, analyseert Mossou de eerste transfers van met name PSV.

“Twee clubs springen eruit met nieuwe spelers. ,,Dat is niet gelijk koopwoede. Transfervrije spelers kan je eerder vastleggen, maar er gaat echt nog veel gebeuren. Veel clubs zitten in de wachtkamer. Het belangrijkste is dat je in je elftal je as rond hebt.’

Mossou wijst naar de inmiddels gerealiseerde transfers. “In Eindhoven hebben ze al spitsen gehaald. De vraag is er niet te veel wordt gegokt in Eindhoven met al die miljoenen? ‘PSV zit in die eeuwig spagaat van investeren of niet. Ik snap de huidige keuzes wel van de club en achteraf kan je pas zien of het verstandige uitgaven zijn geweest. Alleen als PSV het niet haalt, ligt er een bonnetje”, denkt Mossou, die wijst naar de in dat geval vele misgelopen miljoenen euro’s aan inkomsten.


Vorig artikelPeter Bosz wijst naar jonge talenten en wil bij balverlies juist naar voren: ‘Daar moeten we aan werken’
Volgend artikelItaliaanse media melden opnieuw: PSV wil AC Milan middenvelder De Ketelaere vastleggen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in