Home Nieuws AD Sportwereld: PSV wordt juist sterker bij spelen met 10 man

AD Sportwereld: PSV wordt juist sterker bij spelen met 10 man

13
0

AD Sportwereld analyseerde aan de hand van de gewonnen wedstrijd tegen Willem II het aantal wedstrijden dat met 10 man gewonnen werd.

‘Helaas gaf de scheidsrechter die rode kaart voor PSV’, zei Jürgen Streppel zaterdag. Hij zei het nota bene als trainer van tegenstander Willem II. Streppel is niet de eerste eredivisiecoach die meemaakt hoe PSV onder Phillip Cocu genadeloos toeslaat, juist wanneer het met een man minder op het veld staat.

Het Philips Stadion begon massaal te fluiten, zaterdagavond in de 63ste minuut. Bij PSV was Santiago Arias van het veld gestuurd met twee gele kaarten en bij de zijlijn bereidde trainer Phillip Cocu een wissel voor. Van het veld wandelde Gastón Pereiro. Erin kwam Joshua Brenet. Een verdediger voor een creatieve aanvaller. Bij een 0-0 stand. In een wedstrijd die PSV per se móést winnen in de titelstrijd.

Het publiek begreep er geen snars van en ontstak in collectieve woede. Maar de afloop is bekend. Een half uur later had PSV gewonnen en stond het volk juichend op de banken. Niet de gekortwiekte thuisclub had de tol betaald, maar de gasten in overtal. En met tien tegen elf was PSV ook nog een doelpuntje (2-0) ingelopen op concurrent Ajax.

Toeval? Nee, zo gaat het vaker sinds PSV wordt getraind door Cocu. De laatste vier keer dat PSV een rode kaart kreeg in de competitie, was dat steeds bij een gelijke stand. Er werd uiteindelijk vier keer gewonnen. In ondertal maakte PSV in die reeks liefst zeven doelpunten.

Vorig jaar moest PSV tegen ADO Den Haag een uur met tien man spelen. Het stond 0-0 toen dat gebeurde, Memphis maakte daarna de enige goal. Tegen NAC kreeg Jetro Willems zelfs al rood na 29 seconden en won PSV met 0-2.

,,Ik snap op zo’n moment de emotie wel bij het publiek,” zei Cocu zaterdag over zijn wissel met Brenet voor Pereiro. ,,Maar als trainer moet ik daar niet in meegaan. Op de bank moeten we logisch blijven denken. Kom je met tien man te staan, dan is het nóg belangrijker dat je gedisciplineerd blijft spelen, een goede organisatie houdt. Het ergste wat kan gebeuren is dat Willem II met een uitval de 0-1 maakt. Dan ben je meteen weg. Dan kom je met een man minder nooit meer terug in de wedstrijd en dan was de titelstrijd nu beslist geweest.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here