Home Nieuws AD Sportwereld prijst bindende factor Guardado

AD Sportwereld prijst bindende factor Guardado

15
0

In de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Wolfsburg analyseert AD Sportwereld de toegevoegde waarde van Andres Guardado. De Mexicaan is zowel in als buiten het veld van grote waarde voor PSV, schrijft de krant.

Artikel AD:

PSV zoekt vanavond naar de wilskracht en overtuiging waarmee het eerder in de Champions League stuntte tegen Manchester United. Uit bij VfL Wolfsburg ligt er een belangrijke rol voor Andrés Guardado, de Mexicaanse motor op het middenveld.

PSV kan Guardado goed gebruiken, vanavond in de eerste van twee sleutelwedstrijden in de Champions League. Vier punten moeten er komen uit de dubbele confrontatie met VfL Wolfsburg. Als dat lukt, blijft PSV in zijn poule vol meedoen om de bovenste twee plekken.

De generale repetitie tegen Excelsior (1-1) viel dit weekeinde wel vies tegen. Maar er is ook dat andere beeld: tegen Ajax, tegen Feyenoord, tegen Manchester United; juist in topwedstrijden staat PSV er dit seizoen meestal.

,,In de strijd die nodig is kan Guardado een verschil maken,” zegt technisch manager Marcel Brands. ,,Tegen Ajax en tegen Manchester United heb ik echt zitten genieten, vooral ook van hoe hij anderen mee kreeg.” Een van die collega’s, Jorrit Hendrix, zegt daarover: ,,Een buitengewone speler, Guardado. Zijn vervangers hebben ook kwaliteit, maar als je met hem op het veld staat geeft dat toch net wat meer rust en vertrouwen.”

Het is logisch om de Guardado-factor bij PSV te zoeken in het spel zelf. Op het veld. Maar veel mensen binnen de club wijzen op zijn houding buiten de lijnen. Laatst was Guardado jarig op de avond van CSKA Moskou – PSV. Daarom nodigde hij de week voordien de complete selectie en staf uit om die verjaardag (hij werd 29) alvast te vieren. Hij bindt groepjes en kliekjes die er altijd zijn in een selectie. Zoals hij ook doet bij de nationale ploeg van Mexico.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here