Home Nieuws AD Sportwereld: Inbrengen Ihattaren in bekerfinale was provocatie naar PSV

AD Sportwereld: Inbrengen Ihattaren in bekerfinale was provocatie naar PSV

4098
0

Namens AD Sportwereld stelt columnist en journalist Sjoerd Mossou vast dat het inbrengen van Mo Ihattaren in de bekerfinale van april dit kalenderjaar een provocatie naar PSV.

Mossou gaf al eerder blijk van zijn mening in een terugblik op het vorige seizoen en de bekerfinale tussen PSV en Ajax. Naar nu blijkt is de journalist van AD Sportwereld erg kritisch op het laatste half jaar van Ihattaren in Amsterdam. In het programma Voetbalpraat zegt Mossou dat Ajax de situatie rond Ihattaren beter had moeten inschatten. In feite heeft de spelmaker zich in Amsterdam nog slechter gedragen dan in Eindhoven.

De verslaggever en journalist van het Algemeen Dagblad vindt dat Ajax zich beter had moeten verdiepen in de spelmaker en diens gedrag. “Het was onvermijdelijk”, zegt Mossou bij Voetbalpraat op ESPN. “Ajax heeft een wilde gok genomen en hoopte dat het wat geld zou opleveren. Er zat natuurlijk ook een beetje provocatie richting PSV bij. Maar als ze zich een beetje verdiept hadden. De beste mensen bij PSV hebben echt hun best gedaan. Dat waren echt specialisten op allerlei gebieden. Ajax dacht: dat flikken we wel even. Dat is wel een beetje gek, vind ik.”

Ihattaren kwam uiteindelijk niet verder dan één officieel duel in het eerste elftal van de Amsterdammers. Hij viel vier minuten voor tijd in tijdens de verloren bekerfinale tegen zijn oude club PSV in april. “Was dat de gekste wissel ever?”, vraagt Kenneth Perez zich af. “Dat was vooral heel sneu”, meent Mossou. “Ook omdat het een provocatie was richting PSV. Zo van, wij gaan het wel even laten zien met die Ihattaren. Dat is niet helemaal zo uitgepakt.”

Na het inbrengen van Ihattaren in de bekerfinale heeft de middenvelder geen officiële minuut meer gespeeld vorige seizoen. De term provocatie is dus wel degelijk het juiste stempel op de wissel in de Kuip. In Amsterdam droomde men al van het beslissen van de bekerfinale van de veel besproken middenvelder, die op dat moment nog verre van topfit was.


Vorig artikelKenneth Perez onder de indruk van Luuk de Jong: ‘Wordt altijd onderschat in Nederland, hij moet mee naar Qatar’
Volgend artikelVoorlopig geen nieuwe td, ‘belangrijkste functie in de club’ wordt vooralsnog waargenomen door Marcel Brands

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in