Home Nieuws AD: PSV vaker benadeeld dan Ajax

AD: PSV vaker benadeeld dan Ajax

18
0

Voor zover er nog twijfels waren over het feit of de landstitel voor PSV terecht of niet terecht was, heeft het AD deze twijfels wat gerechtelijke dwalingen aangaat, weggenomen.

Het Algemeen Dagblad zocht uit in hoeverre arbiters invloed hebben gehad op de titelstrijd. AD volgde alle duels van Ajax en PSV en bracht alle belangrijke arbitrale fouten in kaart.

In totaal maakten scheids- en grensrechters één of meer cruciale fouten in 26 van de 66 duels van PSV en Ajax. Dat betekent dat in 39,4% gevallen een keuze van de arbitrage invloed had op de uitslag. Bij duels van PSV werden meer fouten gemaakt dan bij duels van Ajax (26 om 12). De Eindhovenaren hadden volgens het AD vaker de scheids tegen dan mee. Vijftien keer maakte de arbiter een nadelige beslissing, elf keer was deze in het voordeel van PSV.

Bij Ajax was dat juist andersom: vijf nadelige beslissingen tegenover zeven waarin de Amsterdammers niet mochten klagen. Over een heel seizoen had Ajax niet 82 punten verdiend, maar 80.48 punten. In het rekenmodel komt PSV uit op 81,03 punten, tegenover de 84 punten die na 34 duels opgehaald werden. Drie punten minder dus. De meest recente dwalingen rond wedstrijden van Ajax waren de makkelijk gegeven strafschoppen van Makkelie en Gözubuyuk.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here