Home Nieuws AD kritisch: ‘De allerslechtste in de Arena was Mark van Bommel’

AD kritisch: ‘De allerslechtste in de Arena was Mark van Bommel’

23
0

Een dag na de nederlaag in Amsterdam klinkt er stevige kritiek aan het adres van Mark van Bommel. De coach moet het flink ontgelden bij Hugo Borst en Willem van Hanegem van AD Sportwereld.

Borst en van Hanegem vinden beiden dat PSV gefaald heeft in de gekozen tactiek. ‘Hemeltjelief. Wat een slechte, nerveuze wedstrijd was Ajax-PSV. De spanning vergoedde een hoop, maar buiten Neres, Frenkie de Jong en de VAR was niemand goed. Ik zeg het niet graag, want ik volg hem met oprechte, warme interesse, maar de allerslechtste in de Arena was Mark van Bommel. Drie verdedigende middenvelders opstellen, ik was niet de enige die verbijsterd was.


Een plan tegen Ajax, daar had de PSV-trainer twee weken over kunnen nadenken. Het werden drie controleurs. Heel even dacht ik nog dat hij iets briljants verzonnen had dat wij, leken, stervelingen, niet zien en snappen – maar helaas, PSV moest het doen met Hendrix, Rosario en Sadílek. Een middenveld zo plat als een dubbeltje. Jongens zonder pass, laat staan een steekpass. Tegenhouders. Jongens met slechts 6 beslissende acties in 26 competitiewedstrijden’, stelde Borst vast.

Van Hanegem heeft het moment van Steven Bergwijn en Hirving Lozano nog op de netvliezen staan. De twee veel geprezen buitenspelers hielden Ajax in leven waar ze beide het duel konden beslissen. ‘PSV heeft een prachtige kans om de competitie te beslissen zelf laten liggen. Na de 1-1 van Luuk de Jong en het feit dat Noussair Mazraoui net het veld was uitgestuurd, had PSV moeten toeslaan’, begint van Hanegem.

‘Toen had Mark van Bommel aanvallend moeten wisselen en Ajax meteen het idee moeten geven dat het een verloren wedstrijd speelde. Maar je zag de twijfel aan de zijkant, je zag de twijfel in het veld. En opeens stond het 2-1. En dan denken ze in Eindhoven vast nog wel even aan twee momenten waar een balletje breed voldoende was geweest voor een doelpunt. Zoals bij die wilde uithaal van Steven Bergwijn. Achteraf heel duur allemaal’, besluit van Hanegem zijn kritische noot richting Mark van Bommel.

Vooralsnog heeft van Bommel zeer zeker nog alle kansen om het seizoen te laten slagen. Het vak van trainer zijn is een ervaringsvak en wat dat betreft zit het wel goed bij van Bommel. De coach is er toch echt voor verantwoordelijk dat PSV al een heel seizoen koploper is van de eerste tot de laatste speeldag en zijn schip ligt nog steeds op koers om de 25e landstitel uit de historie van de club binnen te halen.

 


Facebook Comments