Home Nieuws AD-journalist Sjoerd Mossou herbeleeft de 10-0 tegen Feyenoord, Mossou bleek toeschouwer op...

AD-journalist Sjoerd Mossou herbeleeft de 10-0 tegen Feyenoord, Mossou bleek toeschouwer op de Oost-tribune

1266
0

AD-journalist Sjoerd Mossou, in 2022 verkozen tot Sportjournalist van het Jaar 2022, haalt in de podcast SANTOS herinneringen op aan PSV en aan het Philips Stadion.

Sjoerd Mossou heeft in zijn lange journalistieke carriere meerdere wedstrijden in het Philips Stadion bekeken maar een aantal wedstrijden gaan nooit meer van zijn netvlies af. De journalist is tevens fan van NAC Breda en ziet zijn club in Eindhoven dan ook met de regelmaat verliezen van PSV, mist de Bredase club tenminste Eredivisie-voetbal speelt. Er is echter één wedstrijd die hem is bijgebleven.

Mossou stelt vast dat de historische 10-0 zege van PSV op Feyenoord de meest speciale is die hij in het Philips Stadion zag. De journalist zat destijds niet in de hoedanigheid van verslaggever dan wel reporter in het stadion maar die dag had hij een andere missie. Mossou zat op de Oost-tribune. In de SANTOS Football Podcast legt hij uit wat hij die zondagmiddag allemaal waarnam in het Philips Stadion.

“De mooiste wedstrijd die ik ooit in het Philips Stadion heb gezien? De mooiste weet ik niet, maar dit was wel de meest bijzondere: de 10-0 tegen Feyenoord”, zegt Sjoerd Mossou in de SANTOS Football Podcast. “Ook omdat ik toen op Oost stond. Dat was wel een mooi verhaal, want ik moest een verhaal maken over de sfeer bij PSV. Daar leefde onder supporters een beetje onvrede over. Hoe stil het was in het stadion.”

Mossou gaat verder: “Dat werd steeds meer een thema onder PSV’ers en dat was voor ons aanleiding om een verhaal te maken. Dat was ook de aanleiding om op die Oost-tribune te gaan staan. Voor die wedstrijd ben ik met een aantal supporters op het Stratumseind geweest om het daarover te hebben. Sommigen vonden het bij PSV horen, maar we waren vastbesloten om een mooie reportage te gaan maken. Op de Oost-tribune, achter de goal van Rob van Dijk in de tweede helft.”

PSV zag Feyenoord die middag nog een rode kaart pakken en vervolgens toch niet met alle spelers achter de bal blijven staan. Het bleek de aanzet tot de monsterscore te zijn, die eigenlijk ook nog hoger uit had kunnen vallen richting 11-0 na andermaal een reuzekans in de slotfase van het duel.

Mossou kan het zich allemaal nog goed voor de geest halen. “Maar toen liep het iets anders, natuurlijk. De sfeer was helemaal niet meer relevant. Die historische 10-0 zag ik vanachter de goal. Je zag op een gegeven moment van dichtbij de wanhoop in de ogen van de Feyenoorders. Bij iedere corner ontstond er een angst en paniek van: ‘hij zal er toch niet weer invliegen’, maar dat gebeurde dan wel. Ik zal niet zeggen de mooiste wedstrijd, maar wel één van de meest speciale”, aldus Sjoerd Mossou over die memorabele overwinning van PSV op Feyenoord.


Vorig artikelHet antwoord van Ronaldo op de vraag wie de beste speler ooit aan zijn zijde was: ‘Luc Nilis’
Volgend artikelBelgische media bevestigen: PSV én Atalanta Bergamo willen Charles De Ketelaere

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in