Home Nieuws Acteur en PSV-fan Bas Muijs verbaasd over beoordeling Walter Benítez

Acteur en PSV-fan Bas Muijs verbaasd over beoordeling Walter Benítez

3350
0

Na de wedstrijd tegen Ajax ging het opnieuw over doelman Walter Benítez. De Argentijnse goalie stond aan de basis van de 5-2 overwinning op Ajax.

De gewonnen topwedstrijd tegen Ajax dankt PSV niet louter aan het aantal geslaagde aanvallen, aantal gecreëerde kansen en de vele doelpogingen. De winst kan mede op het conto van Walter Benítez worden geschreven. Al in de derde minuut van de wedstrijd diende de Argentijn handelend op te treden bij een geslaagde tegenaanval.

De positie van de doelman onder de lat bij PSV is natuurlijk onomstreden maar de Argentijn krijgt met name vanuit De Telegraaf én van Aad de Mos geregeld onderuit de zak. Tegen Ajax stond Benitez er toch wel degelijk. Maar liefst vijf keer wist hij reddend op te treden in de eerste 45 minuten. En dus bleef de schade beperkt.

PSV en dus Benitez, kregen dit seizoen pas vijf tegentreffers te verwerken. Twee daarvan waren strafschoppen dus Walter Benítez is dit seizoen pas twee keer uit open spel gepasseerd. Dat mag met recht bijzonder worden genoemd. Uiteraard is dit ook te danken aan de vooruitstrevende en offensieve manier van voetballen door de ploeg van Bosz.

Acteur en PSV-fan Bas Muijs kon zich zondag na afloop van PSV – Ajax dan ook niet vinden in de beoordeling van Benitez.

Op sociale media schrijft de fervente PSV -aanhanger: ‘Benitez redt PSV in de eerste helft minstens drie keer. Tweede helft foutloos en dan krijg je een 6,5’, aldus een ontstemde Bas Muijs.

Vorig artikelWesley Sneijder: ‘Ik zie PSV niet snel punten verspelen, zeker niet tegen Feyenoord’