Home Nieuws Acterende Erik ten Hag vol lof over Phillip Cocu

Acterende Erik ten Hag vol lof over Phillip Cocu

9
0

Erik ten Hag is het lichtende voorbeeld van een coach die zichzelf niet is. De Tukker tracht zich een houding aan te meten waarvan hij zelf amper beseft hoe het overkomt.

Na de lachwekkende uitspraken van vorige week over een PSV wat bang is voor Ajax, trachtte Ten Hag vrijdagmiddag wat genuanceerder over te komen. De Tukker krijgt ook vanuit de eigen achterban bakken kritiek over de soms vreemde uitspraken. Ajax heeft vooral een onervaren coach aangesteld, die door middel van stevige maar geacteerde uitspraken indruk tracht te maken.

“We willen het feestje van PSV verstoren. We geloven dat we daar kunnen winnen en gáán winnen”, zegt Ten Hag op de persconferentie in de Arena. “Ik heb respect voor PSV, ze spelen een geweldig seizoen en pakken heel veel punten. Het is een heel moeilijke ploeg om tegen te spelen en te verslaan. Ze zijn een veerkrachtig team, dus alle credits.”

Ten Hag probeerde genuanceerd Philip Cocu te complimenteren. “De coach heeft heel goed gekeken naar hoe hij zijn spelers laat spelen en het maximale rendement eruit haalt. Om in de Hiddink-terminologie te blijven: Cocu is een heel uitgenaste coach. Met name in het tactische. Hij kan ploegen heel goed neerzetten.”

Ten Hag heeft zijn verdedigers gewaarschuwd. Dat gaf hij aan toen hem tijdens de persconferentie gevraagd werd naar de penalty’s van PSV. “PSV krijgt heel veel penalty’s. Of ze allemaal terecht zijn… Laat ik het zo zeggen: het zit ze wel mee”, zegt hij. “Als je met De Jong in gevecht komt in de zestien, moet je dat dus wel op gecontroleerde wijze doen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here