Home Nieuws Achttien duels, drie treffers en zes assists; is Joey Veerman een directe...

Achttien duels, drie treffers en zes assists; is Joey Veerman een directe versterking voor PSV?

906
0

PSV heeft Joey Veerman op de korrel als winterse versterking. Die interesse is niet nieuw.

Roger Schmidt gaf recent aan niet meteen voor een winterse versterking te gaan maar een buitenkansje als Veerman lijkt PSV toch niet te willen lopen. In achttien competitieduels was Veerman dit seizoen goed voor drie treffers en zes assists. Kunnen we stellen dat Veerman een directe versterking voor PSV is?

‘Joey Veerman is op termijn goed genoeg voor de Nederlandse top’, zegt FC Volendam-trainer Wim Jonk, die met de uitblinker van sc Heerenveen werkte tot diens vertrek naar Friesland. ‘Het is een bijzondere speler, hij heeft de kwaliteiten om in de Nederlandse top te spelen”, begint Jonk tegenover Omrop Fryslân. Volgens Jonk moet Veerman ‘in een hoger ritme’ komen om mee te kunnen in het spel van bijvoorbeeld PSV. “Hij heeft nog wel wat stappen te maken”, aldus Jonk.

Heerenveen commissaris en ex PSV trainer Hans Westerhof is ook onder de indruk van Joey Veerman. Recent zei Westerhof tegenover media in Friesland: “Hij heeft exceptionele kwaliteiten. Hoe hij een bal over vijftig meter geeft, dat is gewoon aaien en dat zie ik zelfs Frenkie de Jong niet op die manier doen. Zaterdag was hij de uitblinker, maar ik vind dat hij niet het onderste uit de kan haalt. De topclubs die zaterdag gekeken hebben, zien ook dat hij geen gedreven indruk maakt en moppert op medespelers. Hij zal meer dynamiek moeten tonen.”

Het valt heden ten dage tegen met de transferwaarde van spelers van sc Heerenveen, vindt Hans Westerhof. Veerman zou Heerenveen 6 miljoen euro moeten opleveren, waar hij eerst nog 8 miljoen moest kosten. Ik zie buiten Joey niemand die een hoog bedrag moet opleveren.” Joey Veerman was afgelopen zomer naarstig op zoek naar een transfer, maar zag zijn werkgever toen een dusdanig hoge transfersom vragen dat het niet tot een vertrek kwam. AZ tastte mis en nu zijn Feyenoord en PSV in de markt voor Veerman.


Facebook Comments Box