Home Nieuws Maldini en trainer AC Milan onder de indruk van Noni Madueke, zomerse...

Maldini en trainer AC Milan onder de indruk van Noni Madueke, zomerse transfer in de planning

1297
0

Vorige week berichtte Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad dat een goede en fitte Noni Madueke PSV zomaar 40 tot 50 miljoen euro zou kunnen opleveren.

De transfermarkt anno 2023 kent geen grenzen en dus is er inderdaad van alles mogelijk. De analyse van Elfrink snijdt zeker hout maar er dient wel een kanttekening te worden geplaatst dat de genoemde 40 tot 50 miljoen euro enkel opgaat in het geval van interesse van een Engelse Premier League club. Andere grote clubs in Europa betalen doorgaans geen sommen in de buurt van de genoemde bedragen voor spelers uit de Eredivisie. De periode dat FC Barcelona zich hier wel aan wist te bezondigen, lijkt achter ons te liggen.

Desalniettemin heeft Noni Madueke wel degelijk veel indruk gemaakt tegen AC Milan. Milan zou inmiddels plannen smeden om aanstaande zomer Madueke naar Italie te halen. Dat meldt het Italiaanse medium Il Corriere dello Sport. Noni Madueke maakte twee goals tijdens de 3-0 overwinning en was de absolute uitblinker.

Voor de wedstrijd gingen Paolo Maldini en Marcel Brands gezamenlijk op de foto want de sportief directeur van de Milanezen was namens het bestuur van AC Milan afgereisd naar Eindhoven. Maldini zou tijdens de wedstrijd onder de indruk zijn geraakt van Madueke, weet men in Italie te melden.

Het spel van Madueke, topfit ogend, was ook zeker fris en goed te noemen. Madueke was steeds aanspeelbaar en trok met zijn loopacties de defensie van de Milanezen geregeld uiteen. AC Milan zou daardoor zo onder de indruk geraakt zijn, dat het zich wenst voor te bereiden op een zomerse transfer. De clubleiding van de Milanezen zou al langer op zoek zijn naar een speler als Madueke en leek die in het onderlinge duel dus te herkennen, weet het Italiaanse medium te melden. Volgens de clubleiding zou Madueke perfect passen in het 4-2-3-1 systeem dat trainer Stefano Pioli graag wil spelen.

Madueke heeft bij PSV nog een contract tot de zomer van 2025. Op zestienjarige leeftijd nam PSV hem over van Tottenham Hotspur. De foto is van AC Milan en werd ook gepost door Rik Elfrink.


Vorig artikelDe Volkskrant weet genoeg na het applaus voor Marcel Brands
Volgend artikelCrisis Sevilla wordt per week groter, Marokkaanse WK keeper en andere spelers uiten vertrekwens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in