Home Nieuws Aboukhal over transfer naar AZ: ‘Ik was toe aan iets nieuws en...

Aboukhal over transfer naar AZ: ‘Ik was toe aan iets nieuws en wilde bij een topclub blijven’

18
0

Zakaria Aboukhlal reageert in gesprek met Ons Oranje op zijn transfer van PSV naar AZ.

De talentvolle aanvaller is blij met zijn transfer van PSV naar AZ. Eind vorige maand tekende de snelle vleugelaanvaller voor vier seizoenen in Alkmaar.

Aboukhlal speelde pas twee jaar in Eindhoven en merkte dat de buitenwacht verrast was door zijn onverwachte transfer naar Alkmaar. “Maar ik voelde dat ik toe was aan iets nieuws, een nieuwe omgeving”, zegt hij in gesprek met Ons Oranje.

De aanvaller twijfelde niet toen AZ zich voor hem meldde bij PSV. “Ik wilde graag bij een topclub blijven. AZ is zo’n club, met een goede trainer en goede, jonge spelers die graag willen aanvallen en de bal willen hebben. Dat sprak me aan.”

Realistisch bekeken was er na het aantrekken van Doan en het doorbreken van Ihattaren en Gakpo ook minder uitzicht op speeltijd voor de jonge Aboukhal, die eieren voor zijn geld gekozen lijkt te hebben.

Het jonge talent wil snel naar Jong Oranje. “Dat is wel het doel ja. Opgeroepen worden voor Oranje is altijd een beloning, dus ook voor Onder 20. Maar ik ben eerlijk: ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij Jong Oranje. Nu is de tijd om door te pakken.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here