Home Nieuws Aanwijsbare redenen voor matige prestaties Bruma? ‘Ik weet wat er in zijn...

Aanwijsbare redenen voor matige prestaties Bruma? ‘Ik weet wat er in zijn privésituatie speelde’

1979
0

De Portugese winger Bruma is een veelbelovende en talentvolle aanvaller. Los van zijn tegenvallende seizoen is en blijft hij veelbelovend.

Het staat iedere PSV fan nog voor ogen hoe de Zuid-Koreaanse ster Ji-Sung Park een zwaar tegenvallend eerste seizoen had in Eindhoven. Zijn eerste gehele seizoen bij PSV mislukte faliekant en er waren in thuiswedstrijden zelfs geregeld fluitconcerten te horen aan het adres van de veelbelovende Koreaan.


Het deed Park zichtbaar pijn hoe een deel van de PSV fans hem soms bejegende. Park moest wennen aan zijn nieuwe omgeving, andere speelstijl en nieuwe ploeggenoten. Zijn tweede seizoen in Eindhovense dienst was bepaald geen kopie van zijn eerste seizoen. Park herstelde zich fenomenaal en werd een dragende kracht van een geweldig PSV elftal. Park sleurde, trok, bikkelde en ging tekeer als een ervaren middenvelder annex aanvaller, waarbij assists en doelpunten het gevolg waren.

Ji-Sung Park werd een ware ster op de Europese velden. Er viel hem interesse ten deel van grote Europese clubs als FC Barcelona, Chelsea en Borussia Dortmund. Park verkaste later naar Manchester United. Er is bepaald geen zekerheid dat voor Bruma hetzelfde gaat gelden maar voetballen kan de aanvaller als de beste. Veel jonge spelers hebben nu eenmaal tijd nodig in een nieuwe omgeving en cultuur.

Bruma kende een zeer voortvarende start bij PSV met belangrijke en mooie doelpunten denkende aan het tweeluik met FC Basel en het eerste blok met competitiewedstrijden. PSV viel vanaf oktober echter zwaar terug en van een jonge speler als Bruma kunnen we nu eenmaal niet verwachten dat hem wel een terugval bespaard blijft.

Volgens Ibrahim Afellay, aanvoerder van dienst, waren er wel redenen voor zijn neerwaartse spiraal wat zijn spel aangaat. Afellay wijst naar de privésituatie van Bruma.

Afellay was afgelopen seizoen een klankbord voor de spelers van PSV. “Sommige jongens presteren misschien niet goed, maar soms zit daar ook een verhaal achter. Mensen oordelen vaak zonder dat ze de achtergrond kennen.”

Bruma wordt vervolgens genoemd. “Als je Bruma bijvoorbeeld ziet. Hij had een moeilijke periode”, aldus Afellay. “Maar ik weet ook wat er in zijn privésituatie speelde op dat moment. Dan kan ik me wel voorstellen dat hij het moeilijk had”, aldus Afellay tegenover PSV TV.

Afellay noemt de precieze reden niet, maar eind april kwam wel in het nieuws dat de bankrekening van Bruma aan plundering onderhevig was. Een goede vriend lichtte de Portugese aanvaller voor ongeveer drie miljoen euro op in zijn periode in Leipzig. Het verhaal is nooit bevestigd maar ook Portugese media maakten melding van het heftige voorval.


Facebook Comments Box