Home Nieuws Aanvoerderschap Xavi Simons wordt afgeraden

Aanvoerderschap Xavi Simons wordt afgeraden

1472
0

Xavi Simons is ondanks zijn jonge leeftijd een ware steunpilaar voor het elftal van Ruud van Nistelrooij geworden en dus gaan er stemmen op om Xavi Simons aanvoerder te maken.

Kan de jonge stervoetballer dat al aan en is hij daar wel klaar voor, is een gerechtvaardigde vraag. De realiteit is dat Xavi Simons dit seizoen definitief doorgebroken is als profvoetballer. Het betreft pas zijn eerste volledige seizoen. Simons maakt wekelijks grote indruk en wellicht is PSV voornemens de jongeling nog meer verantwoordelijkheden te geven. Bij Skiete Willy, de Podcast van Voetbal International, raden ze het Simons af.

“Alles kan. Alleen je moet niet vergeten hoe jong hij is”, zegt Björn van der Doelen over de pastwintigjarige Simons. “Hij is al heel ver, maar je moet hem af en toe een beetje beschermen. Hij wil het graag, maar dat moet je een beetje afremmen, dat denk ik tenminste voor hem. Hij is al zo belangrijk, maar het is lekker als je op die leeftijd nog een beetje in de luwte kan staan.”

“Het is alleen maar goed dat hij het wil. Hij heeft een belachelijk goed seizoen gedraaid, maar je moet hem ook een beetje beschermen”, vervolgt de oud-voetballer. “Hij moet ook nog een beetje kind kunnen zijn. Ik denk dat dat goed voor hem zou zijn. Niet te vroeg te veel druk op zijn schouders leggen”, klinkt het.


Vorig artikelVertrek Fábio Silva dichtbij na ‘gigantische afkoopsom’ Wolverhampton
Volgend artikelVan Nistelrooij predikt realisme en is voorzichtig, trainer wil nog niets weten van ‘zekere’ tweede plaats

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in