Home Nieuws Aanvoerder Marco van Ginkel zegt niets over zijn wissel: ‘We maken een...

Aanvoerder Marco van Ginkel zegt niets over zijn wissel: ‘We maken een paar fantastische goals’

2610
0

Marco van Ginkel was na afloop van de zege in Alkmaar zeer te spreken over de effectiviteit van PSV.

De aanvoerder gaf ook de complimenten aan AZ. De ploeg uit Alkmaar speelde een prima wedstrijd maar wist de trekker niet over te halen. Daartoe kreeg de ploeg van oud PSV’er Pacal Jansen een tweetal goede kansen maar daar bleef het wel bij. Van Ginkel pakte al vroeg in de wedstrijd een gele kaart en dus had Roger Schmidt alle reden voor een wissel, die er later ook kwam. Met het oog op het drukke programma maar ook omdat de wedstrijd iets anders nodig had om de voorspong te kunnen handhaven.


Van Ginkel prees na afloop zijn teamgenoten met de zege en de geweldige doelpunten die er werden afgedrukt. Over zijn wissel zei van Ginkel niets, zoals hij dat eerder net na de uitschakeling tegen Benfica juist wel deed. “We speelden geen goede wedstrijd vandaag, maar maken wel een paar fantastische goals”, aldus Van Ginkel. “We winnen uiteindelijk met 0-3, dus daar zijn we heel tevreden mee.”

Van Ginkel zag dat PSV het lastig had met AZ. “AZ was veel aan de bal en voetbalden goed. Wij waren onrustig en hadden veel balverlies. Die mooie goal van Boscagli kwam eigenlijk uit het niets”, zo gaf hij aan. “Je gaat daarna goed de rust in. Je gaat dan een beetje op dezelfde voet door. Na de 0-2 was het wel over.”