Home Nieuws Aanvoerder Marco van Ginkel: ‘Een droom die uitkomt’

Aanvoerder Marco van Ginkel: ‘Een droom die uitkomt’

25
0

In gesprek met De Telegraaf reageert Marco van Ginkel uitzinnig van vreugde.

“Iedereen was er klaar voor. Iedereen wilde dat het vandaag ging gebeuren. Alsof het niet mis kón gaan,” gaf de aanvoerder van PSV aan, die zag dat iedereen één voor één op het podium werd geroepen. “En toen mocht ik als laatste het podium op, en als eerste die schaal in m’n handen hebben. Dat blijft me wel bij. Een droom die uitkomt. We zijn weer heel effectief geweest. Iedereen weet waar hij goed in is en wat zijn mindere kanten zijn. Dat is de kracht van dit elftal. Het wordt samen met de supporters één groot feest.”

Steven Bergwijn had altijd al vanaf het begin het idee dat het allemaal goed zou komen. Dat gaf de aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf. “Eigenlijk had ik vanaf minuut één al het gevoel, dit gaat niet meer fout. Al toen ik de bus uit kwam voor het stadion, ging het helemaal los. Dat geeft je als speler natuurlijk een extra stimulans,” aldus Bergwijn. “Wie zegt dat Ajax betere spelers heeft? Als dat zo was, waren zij wel kampioen geweest, toch? We hebben het echt als een team gedaan. Er stond telkens iemand anders op.”

De maker van de 3-0 had de ochtend voor de wedstrijd al aangegeven dat hij zou gaan scoren. “En deze titel voelt sowieso meer als de mijne dan die andere twee, want ik heb nu veel meer gespeeld,” zei Bergwijn. “Die eerste wedstrijd van het seizoen tegen AZ, toen we met 3-2 wonnen, zag je al dat we als team voor elkaar streden. Dat hebben we het hele seizoen laten zien.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here