Home Nieuws Aanvoerder Jong PSV gepresenteerd bij Vitesse

Aanvoerder Jong PSV gepresenteerd bij Vitesse

393
0

Mathijs Tielemans heeft de PSV deur definitief achter zich dicht getrokken. Tielemans is per heden speler van Vitesse.

In Arnhem zijn ze erg verguld met de komst van de middenvelder, die er ook op de Herdgang erg goed op stond. Toch vertrok Tielemans deze zomer bij PSV, dat wel degelijk een voorstel tot contractverlenging presenteerde maar dat aanbod en voorstel werden van tafel geveegd. De pas 21-jarige middenvelder zag meer toekomst en meer speeltijd bij Vitesse en dus tekende hij maandag tot de zomer van 2026 bij de club van Phillip Cocu.

PSV ziet Tielemans met lede ogen vertrekken. Technisch directeur Benjamin Schmedes van de club uit Arnhem is daarentegen zeer content met de komst van Tielemans. Op de clubwebsite van de Arnhemmer noemt hij de middenvelder ‘een van onze prioriteiten’. “Mathijs is een echte buitenkans voor ons. Met zijn jonge leeftijd, talent en stormachtige ontwikkeling hebben we een uitstekende eerste slag op de transfermarkt geslagen.”

Tielemans moet de leegte invullen na het vertrek van Matus Bero en Sondre Tronstad. Hij kijkt uit naar zijn Arnhemse uitdaging en is trots op zijn contract in het Gelredome. “Het was mijn nadrukkelijke wens om de stap naar een eerste elftal van een ambitieuze Eredivisieclub te maken. Het voelt namelijk goed om mij te kunnen laten zien in de hoogste competitie van ons land.”

“Vitesse is een mooie club en past perfect in dat plaatje. Bovenal bevat de technische staf twee oud-middenvelders die een prachtige carrière hebben gehad. Dat is ongetwijfeld ook goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb er ontzettend veel zin in”, aldus Tielemans, die 77 officiële duels voor Jong PSV speelde. Tielemans speelde nog niet voor PSV 1. Trainer Phillip Cocu is erg verguld met de komst van het talent.


Vorig artikelAjax-watcher denkt aan gouden transfer PSV: ‘Noa Lang kan in de Eredivisie een sensatie worden’
Volgend artikelHoe ver wil Lazio Roma voor Joey Veerman gaan? PSV zet zich schrap en eist forse transfersom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in