Home Nieuws Schmidt wil niets weten van herstel na nederlaag tegen Ajax, aanvoerder Gakpo...

Schmidt wil niets weten van herstel na nederlaag tegen Ajax, aanvoerder Gakpo meteen belangrijk

1361
0

Cody Gakpo was zaterdagavond meteen belangrijk voor PSV door de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen.

Aanvoerder Cody Gakpo weet inmiddels wat er van hem gevraagd wordt en dus liet de Eindhovenaar weer zien belanrgijk te zijn op momenten dat het erop aan komt voor PSV. Na afloop was Gakp ook kritisch op PSV door te stellen dat de ploeg in balbezit rustiger moet blijven en dus meer geduld moet betrachten. Als een echte aanvoerder wist Gakpo na afloop de wedstrijd te analyseren. Het VAR moment rond de goal van Doan kwam ook ter sprake.

Gakpo spreekt na de wedstrijd tegen FC Utrecht niet uit dat de 3-1 van Ritsu Doan niet had mogen tellen. André Ramalho liep enigszins in de baan van het schot. Scheidsrechter Danny Makkelie werd naar de zijkant geroepen maar keurde het doelpunt na het zien van de beelden goed. “Ik weet niet precies wat de regels zijn, De scheidsrechter keurt het goed. Prima,” zegt Gakpo na afloop tegen ESPN.

Hij vervolgt: “In het begin waren we niet zo scherp in de duels. De tweede ballen wonnen we niet echt. In de tweede helft ging het wel wat beter. Na die tegengoal keken we elkaar aan. Aan de bal moesten we rustiger blijven. Het belangrijkste is dat we winnen.”

Gakpo keerde na een lange tijd van blessureleed weer terug in de basis. Op de vraag of hij verrast was dat hij in de basis stond reageert hij als volgt: “Ik had met de trainer deze week bijna na elke training contact. Hij wilde me graag laten starten en ik voelde me goed genoeg, vandaar.”

Trainer Roger Schmidt vertelde dat in de rust de tactiek iets werd gewijzigd. “We waren niet op het niveau van de laatste weken. We pasten onze tactiek in de rust een beetje aan. Vanaf dat moment controleerden we de wedstrijd op een betere manier. We waren altijd gevaarlijk in de counter. Ik ben heel blij dat we deze moeilijke wedstrijd hebben gewonnen. Hopelijk komen Mario Götze en Davy Pröpper snel terug.”

De Duitse trainer, die voor en na wedstrijden niet altijd dezelfde taal bezigt en soms tegenstrijdheden communiceert, werd ook gevraagd of er na Ajax uit een revival is ontstaan bij PSV. PSV verloor immers met 5-0 in Amsterdam maar de laatste maanden gaat het vrij voortvarend met de equipe van Schmidt. Roger Schmidt sprak de ESPN verslaggever zelfs tegen en zei dat PSV al het gehele seizoen erg goed speelt maar juist in Amsterdam een mindere wedstrijd speelde. Daarbij maakte de Duitser nog de kanttekening dat er ook in Amsterdam het eerste half uur erg goed werd gespeeld. Het blijven zo nu en dan uitspraken die door grote vraagtekens omgeven worden want wie de uitwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles nog voor de geest kan halen, weet dat de uitspraken over ‘een heel seizoen goed voetbal’ kant noch wal raken.

Vooralsnog legde PSV zaterdagavond een uitstekende partij voetbal op de mat waarbij de aansluiting met Ajax weer gerealiseerd is. PSV wacht donderdagavond de uitbeurt in San Sebastian, waar een remise tegen Real Sociedad volstaat om in de Europa League actief te blijven en tevens de Spaanse nummer twee uit te schakelen voor het tweede Europese toernooi.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here