Home Nieuws Aanvallende klasse ontbreekt tegen fysiek sterk Wolfsburg

Aanvallende klasse ontbreekt tegen fysiek sterk Wolfsburg

15
0

Het verlies in Wolfsburg is hard aangekomen bij PSV. Met name omdat de nederlaag te voorkomen was geweest. Het klasse verschil in groep B tussen PSV en de 3 clubs uit de ‘grotere’ competities blijkt achteraf minder groot dan vooraf werd gedacht.
Toch was het gisteren vrijwel onmogelijk om met de winst uit Wolfsburg te vertrekken. De Duitse runner up van vorig seizoen laat zeker steken vallen en is absoluut geen topploeg te noemen. Echter fysiek is het elftal van trainer Hecking een ijzersterk elftal. Het centrale duo meet beide richting de 2 meter en ook het middenveld van de Duitse middenmoter zit vol kracht en power. PSV was voetballend redelijk tot goed te noemen en technisch bood het prima verweer tegen de Duitse krachtpatsers. Regelmatig werd er op het middenveld met strijd een duel gewonnen, zelfs door Maher. Met de wilskracht en mentaliteit zat het wel goed bij PSV.
Mede door aanjager en motor Guardado werd PSV meegetrokken in het fysieke gevecht. Opvallend was het makkelijke overeind blijven van Jorrit Hendrix, die een meer dan goede ontwikkeling doormaakt. Hendrix wisselde veelvuldig van positie, was continue aanspeelbaar en stond tactisch steeds prima opgesteld waardoor zijn geringe fysiek geen enkel probleem vormde. Hendrix lijkt zich in het elftal gespeeld te hebben. Echter was er vrijwel geen doorkomen aan voor PSV als het spel zich rond de 16 van Wolfsburg begaf. De kleine en snelle Lestienne werd met zijn creativiteit en passeerbewegingen node gemist. De prachtige steekbal van Propper was net te scherp voor Locadia maar daar bleef het wel bij wat het omzetten van de aanvalsdrift in kansen betrof. De Duitse ‘Abwehr’ was met al haar fysiek simpelweg een te groot obstakel voor PSV.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here