Home Nieuws Aantal verliespunten na 6 ronden ongekend hoog

Aantal verliespunten na 6 ronden ongekend hoog

8
0

Het onnodige verlies in Almelo heeft PSV verderop gebracht in de race om het kampioenschap. In vergelijking met vorig seizoen heeft PSV na zes speelronden al zeven verliespunten, wat de helft is van het totaal aantal gemorste punten in het complete vorige seizoen. De achterstand op koploper Ajax is inmiddels weer opgelopen tot vijf punten.

Uiteraard is er nog niets aan de hand maar het is een teken aan de wand dat de op papier lastige uitwedstrijden weer niet in winst kunnen worden omgezet. Een euvel wat sterk doet terugdenken aan 2 seizoenen terug, toen vrijwel elke uitwedstrijd een probleem opleverde.

De afwezigheid van Andres Guardado speelt een belangrijke rol. De aanjager en balansbewaker op het middenveld wordt gemist. “Andres is een heel goede speler en een persoonlijkheid, maar als team moeten we ver genoeg zijn om het op te kunnen vangen als er iemand uitvalt”, zegt de aanvoerder. De Jong zocht de verklaring voor de twee gezichten van PSV op het mentale vlak. “In Champions Leaguewedstrijden zijn wij de onderliggende partij en dan lijkt er vanzelf energie en motivatie omhoog te komen. Maar ik vind dat we het dan ook tegen Heracles weer op moeten kunnen brengen om hetzelfde te doen. Wat hier is gebeurd, mag gewoon niet gebeuren. Het mag nooit aan de inzet liggen.” PSV lijkt mentaal gezien dus nog niet zo ver als de aanvoerder denkt.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here