Home Nieuws Aantal speelminuten Gakpo, Gutiérrez, Sangaré, Simons en Saibari in Leeuwarden onzeker na...

Aantal speelminuten Gakpo, Gutiérrez, Sangaré, Simons en Saibari in Leeuwarden onzeker na interlandvoetbal

5040
0

PSV wacht zaterdagmiddag de uitbeurt in Leeuwarden. De ploeg van Nistelrooij begint als koploper aan het duel in het noorden.

De overwinning op Feyenoord zorgt ervoor dat de spirit rond het elftal goed te noemen is. Van Nistelrooij waakt echter voor onderschatting van de tegenstander, die thuis agressief voetbal weet te spelen. Waar Ruud van Nistelrooij ook rekening mee dient te houden is de belasting bij een aantal spelers.

Vanuit dat standpunt bezien moeten Cody Gakpo, Érick Gutiérrez, Ibrahim Sangaré, Xavi Simons en Ismael Saibari in Leeuwarden wellicht even pas op de plaats maken. Van Nistelrooij wil een jongeling als Xavi Simons graag fit te houden. ‘Ik denk dat Xavi zich sinds zijn komst geweldig heeft ontwikkeld. Hij heeft nog nooit in zijn carrière zo vaak gespeeld, dus daar moeten we naar kijken. We willen jongens niet zodanig belasten dat ze blessures krijgen. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Xavi is op dit moment maximaal bezig en dat moet hij blijven doen.’

Cody Gakpo, Érick Gutiérrez, Ibrahim Sangaré en Ismael Saibari hebben zoals gezegd interlandverplichtingen achter de rug en zouden in aanmerking kunnen komen voor rust. Of genoemde spelers weer voluit kunnen gaan in leeuwaren is dus nog even afwachten. ‘Je neemt ook de trainingsweek mee en hoeveel de internationals hebben gespeeld. Het is duidelijk dat je door wilt vanuit de wedstrijd tegen Feyenoord”, zei Ruud van Nistelrooij vrijdgamiddag.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here