Home Nieuws Aanstaande transfers Scamacca naar PSG en Bergwijn naar Ajax, leveren PSV meerdere...

Aanstaande transfers Scamacca naar PSG en Bergwijn naar Ajax, leveren PSV meerdere miljoenen euro’s op

11474
0

Als veelbelovend talent overgekomen van AS Roma, zette Gianluca Scamacca jaren terug zijn handtekening onder een contract bij PSV.

Het liep anders dan gehoopt maar via Zwolle en een aantal marginale clubs in Italië, geraakte de spits toch weer in de top van het internationale voetbal. Gianluca Scamacca werd namelijk international van Italië en kwam op de radar van de grootste clubs van Italië. Wel bedongen PSV en Marcel Brands destijds een doorverkooppercentage rond de verkoop van de spits.

En dus kan PSV binnen afzienbare tijd mogelijk een aantal miljoenen euro’s voor de Italiaan gaan ontvangen, zonder dat de club daar iets voor behoeft te doen. Dat heeft alles te maken met de toekomst van Gianluca Scamacca. Hoe zit dat precies? Paris Saint-Germain heeft op dit moment namelijk vijftig miljoen euro over voor de Italiaan. De club uit Parijs en Sassuolo zijn al langer met elkaar in gesprek en naderen nu een akkoord, meldt Le Parisien. Scamacca zou zelf zijn jawoord al hebben gegeven aan de topclub uit Frankrijk. Daarmee laat de spits interesse vanuit Inter en Juventus voor wat het is.

De spits maakte vorig jaar zestien goals in de Serie A en gaat nu miljoenen euro’s opleveren. Voor PSV betekent dat ook extra inkomsten want de club heeft een ‘dubbelcijferige doorverkooppercentage’ bedongen, weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad te melden. Dat zouden meerdere miljoenen euro’s kunnen zijn. “De financiële meevaller zou volgens bronnen rond de Eindhovense club kunnen oplopen richting 5 miljoen euro”, schrijft Jeroen Kapteijns namens De Telegraaf.

Dan is daar nog de aanstaande transfer van Steven Bergwijn naar Amsterdam. Bergwijn en Ajax zijn al akkoord en werkgever Spurs zou ook akkoord zijn met het bod uit Amsterdam. Dat betekent dat PSV op een transfersom van 30 miljoen euro, ruim 1,1 miljoen kan gaan bijschrijven. Dit is het gevolg van een eerder bedongen doorverkooppercentage.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here