Home Nieuws Aangifte aanstaande | Medewerker Feyenoord wijst naar PSV fans na ’40 gewonden...

Aangifte aanstaande | Medewerker Feyenoord wijst naar PSV fans na ’40 gewonden en medische hulp’ tijdens Feyenoord – PSV

1417
0

De overwinning in de Kuip gaat voor PSV een staartje krijgen als het aan Feyenoord en de organisatie achter het stadion in Rotterdam-Zuid ligt.

Meteen na de wedstrijd werd PSV Inside door een medewerker van de organisatie van de club Feyenoord op de hoogte gebracht van diverse vernielingen in en rond het uitvak. De Feyenoord bron deelde PSV Inside 15 minuten na de wedstrijd mede dat er rond de 40 gewonden waren gevallen door toedoen van voorwerpen die uit het uitvak, waar zich zo’n drieduizend PSV fans bevonden, naar beneden werden gegooid.

Ook zouden volgens de bron diverse gewonden zich hebben moeten laten behandelen in een daarvoor in allerijl ingerichte zaal onder de Olympiatribune. De bron melde tevens tegenover PSV Inside dat de ME diverse charges moest uitvoeren bij de poort bovenaan de uitvakken omdat PSV fans probeerden de thuisvakken te betreden. Daags na de wedstrijd in de Kuip kwamen er ook omgekeerd beschreven situaties naar buiten.

Zo ging een vader met zijn zoon, beide PSV fans en zich begevend in de uitvakken op de tweede ring, het gesprek aan met het Eindhovens Dagblad. Klaarblijkelijk schoten er constructies los die zorgen voor vallende onderdelen van de tribunes. Echter zijn daar ook weer andere lezingen over.

‘Ik vind het onverantwoordelijk dat een aantal supporters van PSV in de netten is geklommen. Ze nemen daarmee grote risico’s, want daardoor heeft de constructie losgelaten. Maar ik vind ook dat die constructie slecht was. De netten zijn opgehangen voor de veiligheid, maar waren zelf onveilig. Feyenoord heeft in allerijl iets in elkaar gezet en daarmee een groter uitvak gecreëerd, maar dat is op een slordige en snelle manier gebeurd. Daar moet de club van leren, want een volgende keer gaat dit geheid een keer fout. Als er netten simpel los gaan en zoveel dingen naar beneden vallen, is dat munitie voor mensen die niet sporen’, aldus de PSV fan tegenover het Eindhovens Dagblad over de diverse incidenten.

Langzaam komen er meer en meer feiten naar voren over dat wat zich afspeelde in en rond de uitvakken. Een woordvoerder van de politie bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat er spullen vanuit de PSV-vakken naar beneden zijn gegooid tijdens het duel. “Hierbij is één persoon gewond geraakt en nagekeken door ambulancepersoneel. Er is niemand aangehouden”, aldus de woordvoerder van de Politie Rotterdam.

‘Zeker 200 PSV-supporters zijn tijdens het duel aan die netten voor het uitvak gaan hangen. Daardoor zijn ze samen met de ophangsystemen naar beneden gevallen’, meldt het AD.

Lilian de Leeuw, directeur van Stadion Feijenoord, reageert geschrokken. “Ik zit pas heel kort bij Stadion Feijenoord en anderen al heel lang, maar we hebben dit nog nooit meegemaakt. We doen dit al dertig jaar tijdens bijvoorbeeld Europese wedstrijden en het gaat nooit fout. Tot nu. Maar moedwillig kan alles kapot en ik ben dan ook echt geschrokken. Dit is nog gekker dan eerder met de toiletten, vooral omdat het de veiligheid van anderen aangaat. Je brengt ernstig de veiligheid in gevaar en als je de beelden terugziet dan is het echt waanzin.”

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe groot de financiële dan wel materiële schade is na het incident. Of er daadwerkelijk 40 gewonden zijn gevallen, zoals een bron van Feyenoord meteen na afloop van de wedstrijd in gesprek met PSV Inside meldde, is nog steeds onduidelijk.

“Dat moet uitgezocht worden en daar gaan we maandag mee aan de slag”, aldus De Leeuw. “We laten dit onderzoek door een onafhankelijk expert uitvoeren omdat we daar geen enkele discussie over willen. Uiteindelijk zullen we PSV ervoor aansprakelijk stellen, dat is gebruikelijk”, klinkt het vanuit Rotterdam-Zuid.


Vorig artikelDuitse, Italiaanse en Spaanse interesse voor Joey Veerman: ‘Goeie speler, maar niet teveel op rekenen’
Volgend artikel‘De Ketelaere is persona non grata bij AC Milan’, Belgische aanvaller is speler van Atalanta Bergamo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in