Home Nieuws Aangevallen Sevilla keeper is een groots sportman: ‘PSV is echt een geweldige...

Aangevallen Sevilla keeper is een groots sportman: ‘PSV is echt een geweldige club’

8597
0

De gemoederen rond PSV – Sevilla zijn weer tot bedaren gekomen, Sevilla is tegenstander van Fenerbahçe en PSV ligt weer eens vroeg uit een Europees toernooi.

Dat zijn de belangrijkste conclusies na het Europese tweeluik tegen Sevilla, dat niet meer dan een middenmoter is in de Spaanse La Liga. Uiteraard kunnen we ook concluderen dat Jordan Teze en André Ramalho hopeloos verdedigde in de uitwedstrijd tegen Sevilla en dat de PSV supporter die de keeper van Sevilla aanviel, een schandalige actie was.

Hoe dan ook, PSV ligt weer vroeg uit een Europees toernooi en hield toch enige tevredenheid over na de return tegen de Spanjaarden. De enige club waar een vorm van tevreden mag heersen is de winnaar van het tweeluik. Dat geldt ook voor Sevilla-doelman Marko Dmitrovic. Zijn avond verliep uiteindelijk dramatisch want een aanval vanaf de tribune is een meer dan achterlijke actie te noemen. De doelman heeft inmiddels gereageerd op het incident in de slotfase van PSV – Sevilla. De Servische doelman schrok enorm van het incident.

Dmitrovic, die de PSV-fan nog redelijk kon weerstaan maar toch een enkele klap te verwerken kreeg, blikt via de clubkanalen van Sevilla terug op het incident. “Ik kan me nog voorstellen dat hij boos was vanwege het resultaat van PSV, maar als iemand me aanvalt, verdedig ik mezelf. Hij duwde me en ik hield hem bezig tot de beveiliging kwam”, vervolgt Dmitrovic. “PSV is echt een geweldige club, maar ik denk dat ze een flinke straf zullen krijgen.”

Daar zou de keeper wel eens gelijk in kunnen krijgen. De UEFA deelt doorgaans grote straffen uit na dergelijke incidenten. Het incident gaat veel verder dan voorwerk of fakkels afsteken, spreekkoren of andere lichte overtredingen vanaf de tribunes. PSV houdt rekening met het ergste.


Vorig artikelZijn de harde woorden terecht? ‘Van Nistelrooij onervaren coach, weigerde lef te tonen’
Volgend artikelPOLL: De uitspraak van Marcel Brands over de veldbestormer én de uitschakeling tegen Sevilla:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in