Home Nieuws Vinícius deelt ervaringen met vriend Mourinho en is onder de indruk van...

Vinícius deelt ervaringen met vriend Mourinho en is onder de indruk van Eredivisie: “Een zware competitie”

2329
0

Carlos Vinícius is inmiddels wel ingeburgerd in Nederland en in de Eredivisie.

De Braziliaan is steeds vaker belangrijk voor PSV en lijkt dan inmiddels ook aangehaakt te zijn zoals dat zo mooi heet. De Braziliaanse spits had wel enkele maanden nodig om te acclimatiseren in Eindhoven en in Nederland maar lijkt inmiddels op weg om een vaste waarde voor PSV te worden. De sterke spits is te spreken over het niveau van de Eredivisie. Eerder speelde hij in Europa al in Portugal, Italië, Frankrijk en Engeland.

“Het is voetbal met veel intensiteit en competitieve teams, er wordt heel tactisch en strategisch gedacht. Het is ook spectaculair, aanvallend voetbal. Er zijn veel getalenteerde jonge spelers, dus het is een zware competitie, net als andere in Europa”, vertelt de spits, die door PSV gehuurd wordt van Benfica.

De Braziliaan heeft in ieder geval een bijzondere fan achter zich staan met wie hij veel deelt. Niemand minder dan José Mourinho volgt de verrichtingen van de spits op de voet. Mourinho volgt de wedstrijden van PSV dus nauwgezet om zo zijn vriend aan het werk te kunnen zien. “Hij is een echte vriend van me. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat we contact hebben via Whatsapp”, zegt Vinícius over zijn vriend José Mourinho.

José Mourinho reageerde meteen toen Vinícius zijn eerste doelpunt maakte voor PSV. De spits had tegen FC Twente nog maar nauwelijks zijn eerste doelpunt voor PSV gemaakt of Mourinho sprak al een boodschap in bij Vinícius. Bij Vinicíus’ tweede treffer in diezelfde wedstrijd feliciteerde de Portugees hem nogmaals persoonlijk en reageerde hij met: ‘Zie je wel dat je het kunt?’

De Braziliaan spreekt graag over zijn band met de Portugese trainer. “Het merkwaardige aan onze vriendschap is dat ik onder hem niet veel speeltijd heb gekregen bij Spurs”, zegt Vinícius. “Toch zijn we elkaar nooit uit het oog verloren. Hij is een man met een groot hart. Wie Mourinho persoonlijk kent, gaat voor hem door het vuur. Hij zit voor eeuwig in mijn hart”, aldus Carlos Vinícius over zijn bijzondere vriendschap met Mourinho, die hij kent uit de periode dat Mourinho trainer was van Tottenham Hotspur. Bij die club mocht Vinícius slechts de Europese wedstrijden spelen maar toch ontstond er een hechte vriendschap tussen de twee.

In de eredivisie is de Braziliaan op jacht naar de landstitel want dat doel heeft Vinícius zich gesteld. “We staan ​​momenteel aan de leiding maar er is nog een lange weg te gaan, er kan nog veel gebeuren, dat weten we. Maar we hebben vertrouwen in onze groep, we doen het stap voor stap. We werken de hele week hard en hopen elke wedstrijd te winnen”, vertelt hij aan Foot Mercato.


Facebook Comments Box