Home Nieuws Aad de Mos zet PSV en van Nistelrooij voor de finale nog...

Aad de Mos zet PSV en van Nistelrooij voor de finale nog even op scherp | De Mos haalt stevig uit: ‘Matige selectie’

350
0

Aad de Mos en voorspellingen en Aad de Mos en analyseren. Het is niet altijd de beste combinatie gebleken in het verleden.

De Mos bezigt vaak uitspraken omwille van het verkrijgen van aandacht. En dus is het nog altijd lastig om de vinger op de zere plek te leggen als we Aad de Mos aan het woord laten. De Mos heeft daarentegen ook het hart op de tong en dat is in de voetballerij soms best wat waard. Hoe dan ook, de Haagse analist zit er vaak naast met zijn voorspellingen maar heeft dit seizoen in ieder geval geen hoge pet op van PSV en Ajax.

De Mos blijft ook na de zege in de Eredivisie-topper tegen Ajax kritisch op Ruud van Nistelrooij. De analist ziet nog maar weinig vastigheid bij PSV en dus steekt hij daags voor de finale nog even flink van wal. De Mos zet PSV op scherp en Ruud van Nistelrooij in het bijzonder. De Mos haalt in feite ook uit naar de beleidsmakers van de club door te stellen dat de selectie matig is.

“Ik mis het handschrift van Van Nistelrooij”, zegt De Mos tegen NU.nl. “Hij heeft weinig vastigheden en structuur in zijn elftal aangebracht. Het hele elftal is gewisseld. Zelfs de keeper wordt gewisseld voor de bekerfinale.” Hij vindt dat de trainer voor de leeuwen is gegooid. “Hij had alleen wat bagage opgedaan in de jeugd van PSV.”

Hoewel PSV wisselvallig presteert, is Van Nistelrooij volgens De Mos niet de grootste boosdoener. “PSV heeft een middelmatige selectie. Je bent dan als trainer al snel geneigd om te zoeken naar de ideale spelers. Alleen Simons is onomstreden, de rest is inwisselbaar.” Niet alles is matig, stelt de Haagse analist. “Een jongen als Johan Bakayoko ontwikkelt zich onder hem. Joey Veerman wordt ook beter.”

“Het kan allemaal nog komen. Als de nieuwe directeur Earnest Stewart hem straks goed materiaal geeft, kan je hem echt afrekenen. Als dit een topseizoen was geweest, had het ook casinogeluk kunnen zijn. Ik wil altijd een tweede jaar van een coach zien”, besluit De Mos.


Vorig artikel‘Vader van Branco van den Boomen is idolaat van PSV’
Volgend artikelHuub Stevens niet eens met keuze voor Drommel: ‘Van Nistelrooij kan nu niet meer terug’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in