Home Nieuws Aad de Mos wijst PSV op td FC Twente én Shakhtar: ‘Beste...

Aad de Mos wijst PSV op td FC Twente én Shakhtar: ‘Beste van Nederland, hij kent Zuid-Amerika’

2428
0

Een succesvol technisch directeur met ervaring. Dat is waar PSV voor het kalenderjaar 2023 aan denkt. Aad de Mos weet wel wie Marcel Brands zou moeten benaderen.

Jan Streuer van FC Twente, wijst de Mos naar de ervaren technische man van de Tukkers. Streuer is op dit moment de beste technisch directeur van Nederland, vindt Aad de Mos. Streuer is inmiddels als 71-jarige bestuurder van FC Twente een bekende persoonlijkheid in het Nederlandse voetbal maar de Mos vindt dat Streuer ook juist veel internationale ervaring heeft. De senior was in het verleden ook de technische baas bij Shakhtar Donetsk.

Streuer ging in de zomer van 2020 aan de slag bij de Enschedese club, die het sindsdien voor de wind gaat en in de bovenste regionen van de Eredivisie bivakkeert. De Mos noemt hem ‘dé technisch directeur van het Nederlandse voetbal’ en vindt dat PSV niet moet twijfelen.

“De data zijn een hulpmiddel, maar bij Jan zijn de ogen zijn hulpmiddel. Pluspunten met zo’n technisch directeur, die ze nergens anders kunnen krijgen, is dat hij Zuid-Amerika op zijn duimpje kent. Hij heeft Shakhtar Donetsk natuurlijk gedaan. Lucescu heeft zijn grote tijden daar mede te danken aan Jan. Hij heeft daar de goede Braziliaantjes gehaald.”

Volgens De Mos is het netwerk van Streuer zeer waardevol voor PSV. “Als je ooit wat wil als PSV zijnde in Zuid-Amerika, dan heb je dat al in je pocket. Voor mij is Zuid-Amerika nog steeds een levensader voor een technisch directeur. Je kunt gebruikmaken van makelaars, maar ik heb liever dat je van tevoren zelf goed kijkt. Dat is ook een stukje goedkoper.” De Mos verwacht niet dat PSV daadwerkelijk aanklopt voor Streuer maar voor een andere technische man gaat. “PSV denkt aan een jonger iemand voor de lange termijn. Voor voetbal staat er geen leeftijd op. Je ziet het of je ziet het niet”, aldus Aad de Mos over de opvolging van John de Jong.


Vorig artikelBlijft Gakpo in de winter bij PSV? ‘Na dit seizoen ben ik nog meer ready om die volgende stap te maken’
Volgend artikelLuuk de Jong voelt de internationale waardering, gaat PSV aanvoerder opnieuw Memphis voorbij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in