Home Nieuws Aad de Mos wijst naar PSV coryfeeën: ‘Ik heb nooit een eerlijke...

Aad de Mos wijst naar PSV coryfeeën: ‘Ik heb nooit een eerlijke kans gekregen’

626
0

Aad de Mos werd afgelopen weken geïnterviewd door diverse binnen- en buitenlandse media. Aanleiding is de 75 jarige verjaardag van de in het verleden internationaal opererende trainer.

De Mos is 75 jaar oud geworden en dus volgt er een uitgebreide terugblik op zijn carrière. De Mos heeft een grootse carrière achter zich en daar weet de Haagse oud-trainer ook altijd graag aan te refereren. De Mos wist een aantal mooie prijzen te veroveren maar kende ook vele tegenslagen in de vorm van directe ontslagen op staande voet bij een flinke rij clubs. De Mos werd ontslagen bij Anderlecht, bij KV Mechelen, bij PSV, bij Werder Bremen, bij Sporting Gijon en bij Ajax. Maar ook bij kleinere clubs kende de Mos geen successen. Zo most de Hagenaar ook vertrekken bij Vitesse en bij Sparta. Ook het ontslag van de Mos in Eindhoven was meer dan terecht te noemen. Zelf ziet Aad de Mos dat anders.

De man die bij binnenkomst in de perszaal riep dat zijn komst een garantie voor succes zou zijn, won helemaal niets in Eindhoen en zadelde club en passant ook nog eens op met spelers waar geen enkele andere club interesse in had. PSV wist zich na het ontslag van de Mos weer op te richten maar de periode onder de Mos kan als verloren worden beschouwd. In gesprek met de Telegraaf blijkt de in Eindhoven woonachtige trainer het zelf wel anders te zien.

Recentelijk kreeg oud-voorzitter Bill Maeyer nog onder uit de zak van de Mos, die klaarblijkelijk nog steeds vindt dat hem niets valt te verwijten. ‘Bill Maeyer had geen verstand van voetbal’, zei de Mos recent over de oud-voorzitter, die PSV wel degelijk met enkele grote deals stappen voorwaarts liet maken. De Mos koketteert graag met zijn zienswijze en inzichten maar diezelfde inzichten zorgde ervoor dat PSV met Erik Meijer als linksback aan het Europese uitduel met Bayer Leverkusen wist te beginnen. Ene Ronaldo kreeg het in Leverkusen op zijn heupen en zorgde nog voor een dragelijke uitslag in de vorm van de 5-4. De tactische ‘vondst’ van de Mos zorgde er ook voor dat PSV compleet werd overlopen door de matige Duitse opponent. En ja, die Ronaldo kwam natuurlijk uit de koker van ‘ikke, ikke, ikke’ Aad de Mos.

Aad de Mos krijgt het nog steeds voor elkaar om in ieder gesprek dan wel interview tig keer het woord ‘ik’ te gebruiken. De Mos werd in de zomer van 1993 aangesteld om het elftal om te bouwen maar het liep totaal anders. “Dan valt het niet mee om tegen Wim Kieft, mijn beste speler bij KV Mechelen Erwin Koeman, Berry van Aerle, Jan Heintze en Hans van Breukelen te zeggen dat het einde oefening is”, zo geeft hij aan. “Helaas moest het doorselecteren met twee nieuwe mensen gebeuren, die me niet hadden aangesteld: Bill Maeyer en Frank Arnesen. Ik kwam te zwemmen, terwijl ik bezig was met Jaap Stam en Wim Jonk. Maar ik heb nooit een eerlijke kans gekregen”, aldus Aad de Mos die nog steeds niet in de spiegel lijkt te kijken over zijn prestaties en performance in Eindhoven.

Aad de Mos blijkt met Frank Arnesen niet de beste samenwerking te hebben gehad. Daarover zegt de Mos: “Ik heb een lijstje met Ronaldo, Rivaldo en Roberto Carlos ingeleverd”, zegt hij daarover. “Ik kreeg de vraag van Maeyer: ’Hoeveel interlands hebben ze gespeeld?’ Ik zei: ’Nul, maar ze gaan er wel een hoop spelen en ik denk dat ze statiegeld opleveren.’ Harry van Raaij, toen nog penningmeester, wilde spelers waar hij later aan kon verdienen. Op het laatste moment hebben we dankzij Romario die kleine Ronaldo nog kunnen binnen hengelen, voor het driedubbele.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here