Home Nieuws Aad de Mos waarschuwt Peter Bosz maar kent geen twijfel tegen Rangers:...

Aad de Mos waarschuwt Peter Bosz maar kent geen twijfel tegen Rangers: ‘Twee vingers in de neus’

907
0

Aad de Mos geeft PSV een portie vertrouwen mee want de analist kan het zich niet voorstellen dat PSV niet van Rangers FC gaat winnen.

De Mos wordt in gesprek met het Eindhovens Dagblad gevraagd naar de staat van het huidige PSV. De Mos is zeer te spreken over het elftal van Peter Bosz maar voegt er wel aan toe dat er paar zaken onder de aandacht gebracht moeten worden. Zo is De Mos eigenlijk niet te spreken over doelman Benítez, waar de Haagse oud-trainer toch stevige kritiek op uit. Er gaat veel fout bij de Argentijn, stelt De Mos vast.

De analist zag PSV heersen op Ibrox Park en heeft dus veel vertrouwen in PSV, dat het woensdag in de return van de play-offs van de Champions League opneemt tegen Rangers FC. Hoewel de Schotten PSV op Ibrox op een gelijkspel hielden, is De Mos overtuigd van een goede afloop in Eindhoven voor PSV. De Mos baseert zijn mening op de aanwezige kwaliteiten.

“Twee vingers in de neus, PSV gaat zich plaatsen”, is De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad stellig over de wedstrijd van woensdagavond in een waarschijnlijk kolkend Philips Stadion. “De kwaliteit onder Bosz is dusdanig, dat ze die wedstrijd absoluut gaan winnen.” De voormalig trainer krijgt de vraag of hij zijn hoofd zo op het hakblok legt door PSV zo stellig naar de winst te praten. “Dat maakt niet uit. Het is mij duidelijk.” De Mos benadrukt dat PSV weg moet blijven van ‘domme fouten’. “Die beginnen bij Benítez”, is De Mos kritisch op de Argentijnse doelman.

“Hij staat aan de basis van een fout en spelers worden daarin meegetrokken”, doelt De Mos onder meer op de inspeelpass van Benítez op Ibrahim Sangaré, waar op Ibrox de 1-0 uit voortkwam. De Mos vindt dat de doelman Sangaré niet moet aanspelen in de wetenschap dat Sangaré niet altijd goed genoeg met zulk soort ballen om weet te gaan.

“Als je als keeper intelligent bent, moet je zo’n controleur wegsturen, want die mag zich nooit achter de twee centrumverdedigers aanbieden.” De Mos ziet het zitten woensdagavond voor PSV maar stelt vast dat Benítez dat soort ballen ‘gewoon naar voren moet knallen’.

“En je ziet steeds weer een structureel probleem terugkomen: een slecht begin aan de wedstrijd. Alles zal ook goed moeten vallen tegen Rangers, van minuut één tot minuut 95. De mentale instelling moet top zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat het dit keer wel gaat lukken. Je gaat jezelf niet twee keer aan dezelfde steen stoten”, aldus Aad de Mos, die denkt dat PSV met 3-0 gaat winnen. Voor de eerste wedstrijd tegen Rangers in Schotland, voorspelde De Mos een 1-3 overwinning en een 4-0 thuisoverwinning.


Vorig artikelFC Twente kijkt met jaloerse blikken naar transferzomer PSV: ‘Bij PSV kan alles deze zomer’
Volgend artikelVolgende Premier League-club in de markt voor Johan Bakayoko, ook Brentford toont interesse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in