Home Nieuws Aad de Mos waait met alle winden mee

Aad de Mos waait met alle winden mee

53
0

Aad de Mos heeft geregeld prima analyses maar even zo vaak kraamt de Mos, die zo graag door iedereen serieus genomen wil worden na meer dan 10 keer door heel Europa ontslagen geweest te zijn, grote onzin uit.

De Mos wist het enkele weken achtereen heel zeker. Ajax zou kampioen worden, tot het gelijke spel tegen Utrecht. De Mos wist het toen opnieuw zeker, PSV wordt kampioen want Ajax zou nog punten gaan verspelen. Enkele dagen later waait de analyse van de nauwelijks serieus te nemen de Mos, weer de andere kant op.
Aad de Mos en René van de Kerkhof, allebei te gast in FC Onder Ons vrijdag, geloven nu niet meer in de landstitel voor PSV. Maar ze zijn het er ook over eens dat PSV eigenlijk de beste selectie heeft dit seizoen. “Zoals Cocu al aangaf: als we geen kampioen worden, dan hebben we gefaald. Dan heeft Cocu gefaald, maar ook de groep heeft dan al gefaald”, concludeert Van de Kerkhof.

“Dat is natuurlijk niet zomaar iets, als je ploegen als Manchester United en CSKA Moskou achter je kunt laten. En als je Atlético Madrid tot het gaatje kunt dwingen”, zegt Aad de Mos.

In de Champions League steeg PSV regelmatig boven zichzelf uit, maar in de eredivisie ging het té vaak mis tegen de kleintjes. En toch klonken er volgens te heren aan tafel dan te weinig harde woorden in Eindhoven, citeert Omroep Brabant. “Het was iets te braaf, iets te lief, men was het iets te veel met elkaar eens. Dat vind ik wel ja”, zegt De Mos.

“En bij Ajax is dat anders. Frank de Boer heeft dan een beetje meer gif. Die kan dan zeggen: Bazoer, ga jij maar op de bank zitten. Hij pakt er eentje uit om te laten voelen dat zij ook schuldig zijn. Bij PSV is het allemaal door de mantel der liefde bedekt”, zegt de analist die hiermee weer aantoont de joker onder de analisten te zijn door elke week iets anders te verkondigen.

René van de Kerkhof is het daar wel mee eens. “Je moet eens een keer buiten de groep staan. Ook eens een keer zeggen: luister, afgelopen weekend was het echt knudde met jou. Dat mag je ook in een groep zeggen, waar de spelers gewoon bij zijn.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here