Home Nieuws Aad de Mos ziet PSV winnen van PSG maar verliezen tegen Benfica:...

Aad de Mos ziet PSV winnen van PSG maar verliezen tegen Benfica: ‘Ik ga toch voor Benfica’

1126
0

Aad de Mos en voorspellingen. Dat is tot op heden niet vaak een goede combinatie gebleken maar de Mos zou de Mos niet zijn als hij zich weer niet aan een voorspelling zou wagen voor PSV – Benfica.

De meeste voetbaltrainers analyseren op een rustige manier een wedstrijd en een week later denken ze er nog precies hetzelfde over. Maar bij Haagse Aadje werkt dat toch anders.

De Mos wenst steevast graag een uitslag op een wedstrijd te plakken en dus komt er vaak onzin uit de mond van de oud-trainer. Enkele weken terug was de Mos lyrisch over het spel, over Schmidt en over het beschikbare materiaal. Dit PSV zou zelfs van Paris Saint Germain kunnen winnen, zei de Hagenaar op de voor hem kenmerkende manier.

Maar enkele weken later kreeg Cambuur bij een 3-0 achterstand een paar kansen tegen de zogenaamde ‘B-keuze’ van Schmidt en de Mos draait alles weer om. Want als Cambuur kansen krijgt, krijgt Benfica ook kansen, is de simplistische denkwijze van een man die toch gewoon miljoenen euro’s wist te verdienen in de voetballerij.

Toegegeven, het wordt niet makkelijk tegen Benfica. PSV moet minstens twee keer scoren om een plek in de Champions League af te dwingen.
De Mos geeft best hoog op van PSV maar weet dat Benfica een sluwe ploeg is.

‘Dat wordt lastig, denkt De Mos. “Ik denk ook dat je als tegenstander altijd kansen krijgt tegen PSV”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Dat hebben we gezien in de eerste wedstrijd tegen Benfica, maar ook afgelopen weekend tegen SC Cambuur.”

PSV won afgelopen weekend met 4-1 van Cambuur en creëerde veel kansen. Maar volgens De Mos zegt dat niets over de wedstrijd tegen Benfica. “Als ik geld zou moeten inzetten, ga ik toch voor Benfica. Een heel sluwe ploeg met net iets meer kwaliteit dan PSV. Ze hebben ook een coach met heel veel ervaring”, zegt hij over de Portugese trainer Jorge Jesus.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here