Home Nieuws Aad de Mos voorziet overwinning PSV op Arsenal: ‘Lens heeft het ook...

Aad de Mos voorziet overwinning PSV op Arsenal: ‘Lens heeft het ook gedaan, waarom PSV niet?

1014
0

Of PSV en Peter Bosz op de rand van kwalificatie voor de knock-outfase van Champions League staan weten we 29 november als PSV de wegen van Sevilla gaat kruisen.

Maar eigenlijk kunnen we gerust al concluderen dat PSV op drempel staat van de kwalificatie voor de knock-outfase van Champions League. De ploeg van Bosz lijkt op dit moment aan één overwinning in de resterende twee wedstrijden genoeg te hebben om zich ook na de winterstop deelnemer te kunnen noemen van de Champions League.

PSV ligt in de competitie ieder geval goed op koers om ook volgend seizoen rechtstreekse deelnemer aan de groepsfase van de Champions League te zijn. Zoals bekend plaatsen de nummers één en twee van de Eredivisie zich rechtsreeks voor het toernooi van de UEFA. Terug naar het nu betekent in ieder geval dat PSV een uitstekende uitgangspositie heeft om zich in het kalenderjaar 2024 bij de beste 16 ploegen van Europa te gaan scharen. Of Arsenal of Sevilla dient daartoe te worden verslagen als het op eigen kracht aankomt, waarbij we wel de conclusie moeten trekken dat het scoreverloop van de overige wedstrijden PSV gunstig gezind moeten zijn. Ook zou PSV niet moeten verliezen in Sevilla.

Winst in Sevilla betekent bij een thuiszege van Arsenal op Lens in ieder geval dat PSV zich na de winterstop bij de zestien beste Europese ploegen mag scharen. Aad de Mos denkt dat dit een reëel scenario te noemen is.

Dat concludeert De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Het fijne is dat je uit kan gaan van jezelf. Als je zelf je huiswerk goed doet en je komt er doorheen, dan moet het thuis tegen Arsenal kunnen.”

De analist wijst daarbij naar RC Lens, dat thuis won van Arsenal. De overwinning van RC Lens op de Londense club moet PSV inspireren en vertrouwen geven, stelt De Mos vast. “Dat heeft Lens ook gedaan thuis. We moeten het wat dat betreft ook niet groter maken dan het is. Ik denk ook dat PSV het per wedstrijd gaat aanpakken.”


Vorig artikelRicardo Pepi soort tiende doelpunt: Pepi schiet Team USA met recordtreffer langs Trinidad & Tobago
Volgend artikelRomelu Lukaku vol lof over Johan Bakayoko, Peter Bosz en PSV: ‘Ik hoop dat jullie kampioen worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in