Home Nieuws Aad de Mos verwacht tactische wedstrijd

Aad de Mos verwacht tactische wedstrijd

16
0

Voetbalanalist Aad de Mos, niet door iedereen altijd even serieus genomen, heeft zijn licht op de wedstrijd van woensdagavond laten schijnen. De Mos waagt zich vaak vol overtuiging aan voorspellingen die achteraf kant noch wal raken maar zijn tactische voorbeschouwingen zijn inhoudelijk vaak zinnig te noemen.

“Ik verwacht dat PSV de bal aan CSKA geeft en in de omschakeling wil toeslaan. Een punt zou al mooi zijn. PSV is op zijn sterkst als het de tegenpartij het spel laat maken. Als ze zelf de bal hebben, zoals tegen Heracles Almelo, dan komen ze in de problemen’, overdrijft de Mos. PSV speelt in tegenstelling tot vorig seizoen verder en vaker naar voren.
“Het middenveld is zonder Guardado niet in balans. Geen enkele speler kan wat hij kan. Guardado weet op welke momenten hij moet versnellen of vertragen. Spelers zoals hij zijn er maar weinig van op de wereld. Hij weet wat er gevraagd wordt en alleen al zijn aanwezigheid geeft de ploeg een goed gevoel. Stijn Schaars kan die rol eventueel overnemen. Het is alleen de vraag hoe fit hij is, zowel mentaal als fysiek.”
De Mos zag CSKA de laatste maanden af en toe spelen en heeft een tactische tip voor PSV en Cocu. “De backs van CSKA spelen aardig diep en voorin kunnen ze met spelers zoals Roman Eremenko en Ahmed Musa voor veel gevaar zorgen. PSV zal gebruik moeten maken van de ruimte in de rug van de twee centrale verdedigers. Die twee torens zijn niet zo snel en zij gaan ruimte weggeven omdat CSKA wel moet na de 1-0 nederlaag bij Wolfsburg.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here