Home Nieuws Aad de Mos krijgt weerwoord | Valentijn Driessen geeft PSV opnieuw advies:...

Aad de Mos krijgt weerwoord | Valentijn Driessen geeft PSV opnieuw advies: ‘Lozen’

9544
3

We kunnen er niet meer omheen, de kritiek op André Ramalho. De Braziliaanse verdediger lijkt per contractjaar minder te presteren.

Zijn start bij PSV was ronduit sterk te noemen getuige alle lovende kritieken in de eerste maanden onder Roger Schmidt. Ramalho was dan ook basisspeler onder Schmidt maar langzaam leek zijn niveau en spel minder en minder te worden. Dit seizoen houdt Ramalho zich nog maar net staande, al gaat er veel fout.

Er zijn inmiddels nog maar weinig analisten, op Aad de Mos na, die een basisplaats van André Ramalho zien zitten. De Mos is tegendraads zoals we van hem gewend zijn en dus kan Ramalho zelfs op de nodige complimenten rekenen. Dat geldt niet voor Valentijn Driessen, die PSV ongevraagd advies geeft inzake de toekomst van de Braziliaanse mandekker.

Ramalho, toch nog altijd goed voor vier keer zilverwerk in twee seizoenen PSV, is over enkele maanden transfervrij. Zijn toekomst bij PSV is onzeker maar het heeft er alle schijn van dat de wegen van PSV en André Ramalho aan het einde van dit seizoen gaan schijnen. Wel kan de verdediger dan vijf keer zilverwerk in dienst van PSV overleggen. Twee maal winst van de Johan Cruijff Schaal, twee maal winst van de KNVB Beker en een landstitel, is wat op het palmares van Ramalho bijgeschreven kan worden.

Aad de Mos staat echter alleen als het over zijn visie over André Ramalho gaat. De Mos is nog complimenteuzer dan Peter Bosz als Ramalho ter sprake komt. Valentijn Driessen heeft het ver gehad met het tijdperk van Ramalho bij PSV. Driessen is van mening dat PSV er goed aan doet André Ramalho deze zomer te laten gaan. In de topper tussen PSV en Feyenoord ergerde Driessen zich niet alleen aan de sportieve inbreng van de Braziliaan, maar ook aan zijn gedrag.

Aan het einde van de eerste helft had Ramalho het namelijk even aan de stok met Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh. Laatstgenoemde maakte een lichte beweging met het hoofd richting Ramalho, die zich toen niet van zijn beste kan liet zien. Ramalho ging erg gewillig naar de vlakte, oordeelde ook de aanwezige VAR. “Dat was een enorme beuk van Minteh”, stelt een cynische Mike Verweij in de podcast Kick-off.

Volgens Driessen valt het neergaan van de Braziliaan simpel te verklaren. “Dit is gewoon een stuk frustratie van een speler die bij iedere bal voelt dat hij niet op dit niveau thuishoort. Dan pakt hij ook nog een gele kaart en dan denk ik echt: neem zo’n jongen alsjeblieft tegen zichzelf in bescherming.”

De voetbaljournalist van De Telegraaf steekt zijn mening over Ramalho, die aan het eind van dit seizoen uit zijn contract loopt, dan ook niet onder stoelen of banken: “PSV moet hem echt lozen”, zegt Driessen, die bijval krijgt van Kenneth Perez en Wim Kieft.


Vorig artikelFanatieke Olivier Boscagli wijst naar de PSV-aanhang
Volgend artikelDe keuzes van Peter Bosz in Deventer én Dortmund inzake vervanging André Ramalho

3 REACTIES

  1. Alstublieft, wie vindt het nog interessant wat die Driessen vindt of weer schrijft, die man vindt zichzelf heel interessant

  2. Je bKan vele malen beter Valentijn Driessen lozen op zulk soort ondeskundige mensen zit niemand te wachten en kosten onnodig heel veel geld zwetser

    • Ik heb helemaal niks met Valentijn Driessen, maar echt ongelijk heeft hij hier toch niet? Ramalho komt tekort voor PSV en maakt te veel fouten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in