Home Nieuws Aad de Mos slaat de plank mis over favorietenrol Ajax | De...

Aad de Mos slaat de plank mis over favorietenrol Ajax | De Mos legt uit waarom PSV niet met 7-0 van Ajax wint

1830
0

Na de wedstrijd tegen Racing Club de Lens kan het vizier worden gericht op de thuiswedstrijd tegen Ajax.

De geplaagde Amsterdammers zien als een berg op tegen de uitwedstrijd in het Philips Stadion. De redenen waarom zijn natuurlijk meer dan duidelijk. Mochten de spelers er eventueel na een redelijk geslaagde wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion anders over denken, zijn het nog altijd de Ajax fans die als een berg op zien tegen de uitwedstrijd in Eindhoven. Ajax verloor immers al vier Eredivisiewedstrijden op rij te weten tegen FC Twente, Feyenoord, AZ en FC Utrecht.

De vijfde nederlaag op rij laat zich al uittekenen met het bezoek aan het Philips Stadion op de speelkalender. Toch moet er natuurlijk niet al te lichtzinnig over de wedstrijd tegen Ajax worden gedacht. De Amsterdammers, die al dicht tegen de factor medelijden aanzitten als we de reacties van voetbalfans door het hele land moeten geloven, beschikken nog altijd over bepaalde kwaliteiten. In goede doen kunnen spelers als Bergwijn, Berghuis en Brobbey iedere tegenstander pijn doen en zeker met ruimte voor zich of anders gezegd, als de tegenstander met ruimte in de rug speelt.

Echter gaat een ieder er toch vanuit dat PSV de club uit Amsterdam een nederlaag zal gaan toedienen. Er is ook nog altijd het verschil in rustdagen voor beide clubs. Ajax zal vrijdagmiddag in Amsterdam arriveren na het bezoek aan Brighton, terwijl PSV vanaf woensdagmorgen al kan gaan beginnen aan de voorbereiding op het duel tegen Ajax.

Aad de Mos blikt in gesprek met het Eindhovens Dagblad alvast vooruit op het treffen tussen PSV en de nummer zeventien van de Eredivisie, die mogelijk zondagmiddag als nummer achttien zullen gaan terugkeren naar Amsterdam. De Mos denkt nog niet zo lichtzinnig over de wedstrijd tegen Ajax maar wat meer opvallend te noemen is zijn de uitspraken van De Mos over de favorietenrol voor die wedstrijd. Aad de Mos stelt natuurlijk net als ieder ander vast dat PSV zondag de favoriet is voor de wedstrijd tegen Ajax maar De Mos zegt iets anders opvallend, waarmee hij wat ons betreft de plank volledig mis weet te slaan.

Volgens De Mos is Ajax voor iedere wedstrijd die het speelt in de Eredivisie, ongeacht thuis of uit, de favoriet. Waar De Mos deze wijsheid vandaan haalt is ons een raadsel. Zelfs enkele weken in de uitbeurt bij FC Twente, gold de thuisclub al als favoriet. Aad de Mos ziet dat anders en zegt: ‘De eerste keer dat Ajax uit Amsterdam vertrekt dat ze geen favoriet zijn. Elke wedstrijd, thuis of uit, is Ajax favoriet. Deze keer niet’, aldus de onnavolgbare De Mos.

We kunnen met het grootste gemak zo enkele wedstrijden oplepelen waarin Ajax geenszins favoriet was in in ieder geval de meest recente wedstrijden tegen PSV. Ajax verloor al vijf keer op rij van PSV, inclusief twee bekerfinales dus we zien geen enkele reden om Ajax de afgelopen jaren als favoriet te zien in de onderlinge wedstrijden tegen PSV. In april 2018 speelde koploper PSV de kampioenswedstrijd thuis tegen PSV. Ook voorafgaand aan die wedstrijd konden we stellen dat Ajax geenszins de favoriet was.

De Mos zei verder tegen de regionale krant nog het volgende over de wedstrijd tegen Ajax: “Ik lees overal dat dit wel even 5, 6 of zelfs 7-0 wordt. Maar dat denk ik niet”, zegt De Mos. “Daar geloof ik niet in. PSV moet vooral niet in de val gaan lopen dat dit een makkie wordt”, aldus Aad de Mos over de wedstrijd van aanstaande zondag.


Vorig artikelPSV arriveert in Lens en krijgt meteen grootse complimenten: ‘Ik snap niet dat ze zo laag staan’
Volgend artikelPeter Bosz vol ambitie neergestreken in Lens | Bosz verwacht overwintering PSV in de Champions League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in