Home Nieuws Aad de Mos roept van Nistelrooij op te luisteren: ‘Ik herhaal het...

Aad de Mos roept van Nistelrooij op te luisteren: ‘Ik herhaal het nog één keer’

3562
0

Aad de Mos is terug van weggeweest zoals de Eredivisie ook terug is van geweest. En dus dienen meerdere media als podium om de mening van Aad de Mos te ventileren.

Aad de Mos maakt zo net na de winterstop graag van de gelegenheid gebruik de aandacht op zich te vestigen en dat doet de Mos deze keer middels een dringend verzoek aan Ruud van Nistelrooij. De Mos vindt dat Erick Gutiérrez namelijk altijd moet spelen. Het gelijkspel tegen Sparta is volgens Aad de Mos dan ook te danken aan het feit dat de Mexicaan op de bank zat.

“Het is de tweede keer dat Van Nistelrooij in zijn eigen valkuil stapt”, begint De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Hij wil maar doordrukken dat hij met twee aanvallende en één verdedigende middenvelder kan spelen. Dan komt het elftal gewoon te kort. Ik ga het nu voor de tweede keer zeggen en herhaal het nog één keer: Gutiérrez moet altijd spelen”, is de Mos duidelijk.

“Dat is ook geen schande, dit past het beste bij het middenveld. Het middenveld wordt te makkelijk overlopen met Veerman, Simons en Sangaré”, gaat De Mos verder. “Laatstgenoemde is zonder Gutiérrez ook de helft waard. Nogmaals: stap niet in die valkuil omdat je dat bij Jong PSV zo deed. Dit past niet bij deze spelersgroep.”

PSv watcher Rik Elfrink denkt dat Van Nistelrooij bewust koos voor ‘meer voetbal’ tegen Sparta, omdat het op papier een kleinere tegenstander is. “Maar je domineert niet”, zegt De Mos tegen Elfrink. “Het openingsoffensief was heel goed, maar over het algemeen had PSV de wedstrijd niet duidelijk in handen. Ze kregen wat kleine kansjes, maar met Sangaré en Guti kun je domineren. Madueke, El Ghazi en De Jong waren nu allemaal blessurevrij, maar werden niet gevoed. Dat kan alleen maar als je blijft domineren. Dat gaat alleen maar met de trainer op het veld en dat is Guti.”


Vorig artikelBevestiging: Interesse is serieus, Londense club moet met meerdere tientallen miljoenen komen
Volgend artikelZoektocht naar versterkingen in volle gang: ‘Iedereen staat er zo in bij PSV, ik ook’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in