Home Nieuws Aad de Mos opnieuw lyrisch over Armando Obispo; De Mos richt zich...

Aad de Mos opnieuw lyrisch over Armando Obispo; De Mos richt zich tot Louis van Gaal

1927
0

Aad de Mos wordt dezer weken op zijn wenken bediend als het gaat over speeltijd voor Armando Obispo.

De Haagse oud-trainer is al jaren lyrisch over Armando Obispo en die potentie lijkt nu tot volle wasdom te komen. De sterke en pas 22-jarige verdediger staat binnenkort in het basisteam van het Nederlands elftal, verwacht deMos.


Obispo lijkt zijn kansen te pakken en kreeg in de laatste vijf wedstrijden van een basisplaats toebedeeld van Roger Schmidt. De blessure van Ibrahim Sangaré, die nog enkele weken uit de roulatie zal zijn, geeft Obispo meer kans op speeltijd. Het gevolg is namelijk dat Olivier Bosgacli opschuift naar het middenveld. De Mos is al jaren lyrisch over Obispo, die hij vanuit de iegen jeugd zag opkomen. “Obispo is onomstreden voor mij. Hij is een gouden duo met André Ramalho”, zegt de Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De Mos denkt dat Obispo nog meer stappen gaat zetten komende weken. “Voordeel is dat Obispo linksbenig is”, vervolgt De Mos. “Hij is de beste Nederlandse verdediger van de Eredivisie. Waarom ik hem zo goed vind? Hij is een complete verdediger. Wat hij heeft afgeleerd, zijn de droommomenten, dat hij staat te slapen. Obispo is zeer geconcentreerd en heeft wijze lessen ondergaan tijdens zijn huurperiode bij Vitesse.”

De Mos denkt dat Obispo snel geselecteerd zal worden door Louis van Gaal. De Haagse oud-trainer verwacht dat Obispo ook in Oranje van meerwaarde kan zijn. “Ik schat hem in als een nieuwe international. Hij heeft het zelf afgedwongen.”