Home Nieuws Aad de Mos maakt ommezwaai: ‘De titel? Ik neig toch wel een...

Aad de Mos maakt ommezwaai: ‘De titel? Ik neig toch wel een beetje naar PSV’

2000
0

PSV wist afgelopen vrijdagavond indruk te maken in de Kuip en dat heeft enkele dagen later ook zijn weerslag op de verschillende analisten en journalisten.

Zowel in Rotterdam als in Eindhoven zorgde de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal voor gefronste wenkbrauwen. In Rotterdam likt men toch een beetje de wonden en in Eindhoven klopt het hart vol verwachting. De beide analisten Hugo Borst en Aad de Mos weten inmiddels dat conclusies trekken weinig zin heeft na een schamele wedstrijd maar vooruit, Aad de Mos zou Aad de Mos niet zijn om er niet eens een paar stevige conclusies op los te laten.

De Mos, die twee jaar terug rond deze tijd van het jaar onder de indruk geraakte van de overwinningen van PSV op Galatasaray en op FC Midtjylland en concludeerde ‘dit PSV kan ook van Paris Saint-Germain winnen’, blijkt onder de indruk te zijn geraakt door dat wat hij vrijdag zag in de Kuip.

AD journalist en columnist Hugo Borst richt zijn pijlen in eerste instantie op Feyenoord. Borst was wel verrast door het spel van Feyenoord én PSV in de Johan Cruijff Schaal, zo vertelt de columnist in de nieuwste aflevering van Panenka. Ook Aad de Mos twijfelt nu of de Rotterdamse club nu de landstitel nog kan gaan prolongeren.

“PSV verraste mij wel en Feyenoord stelde mij teleur”, vertelt Borst. “Ik zal niet zeggen dat ik me zorgen maak om Feyenoord, maar ik dacht dat ze met een puntje of 10 verschil kampioen zouden worden. Al zegt dat schaaltje nu nog niets”, klinkt het.

Aad de Mos dikt het geheel nog wat aan en maakt een ommezwaai. De Mos stelt vast dat de uitlatingen van Hugo Borst hout snijden. “Ik ben wel een beetje geschrokken van Feyenoord, ja. Nu weet je pas hoe goed Orkun Kökçü was. Misschien is het ook wel een beetje een casino-jaartje voor Mats Wieffer. En Ramiz Zerrouki komt handelingssnelheid tekort. Wie de titel pakt? Ik neig toch wel een beetje naar PSV”, aldus Aad de Mos, die verrast werd door het spel van PSV.

De heren Rotterdammers Borst maar ook Willem van Hanegem wijzen veelal naar het spel van de jonge Mats Wieffer als grootste oorzaak van de nederlaag tegen PSV, terwijl Wieffer niet de enige schakel is richting het creeren van kansen voor de Rotterdammers. De vaker bekritiseerde Olivier Boscagli en André Ramalho speelden beide een gedegen partij, waarbij concentratie het toverwoord bleek te zijn.

“Ik vond hem zo verschrikkelijk slecht. Het zal toch niet zo zijn dat hij één goed jaar heeft gehad?”, klinkt het vanuit Rotterdam, waar het spel en de algehele performance van Noa Lang de hemel in werden geprezen.


Vorig artikelRamalho en Teze op weg naar basisplaats tegen Sturm Graz | Ramalho lijkt zijn Champions League-blazoen weer te kunnen oppoetsen
Volgend artikelVerschil van inzicht over kwaliteiten Ibrahim Sangaré | Peter Bosz hoopt dat Sangaré behouden blijft voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in