Home Nieuws De Mos lyrisch over PSV talenten: ‘Malen is minstens zo goed als...

De Mos lyrisch over PSV talenten: ‘Malen is minstens zo goed als Kluivert’

27
0

In een uitgebreid artikel in de Voetbal International van deze week analyseert Aad de Mos de talenten uit de jeugdopleiding van PSV. Op dinsdag kwam al naar buiten dat Obispo in zijn ogen nu ‘vlieguren in de Eredivisie’ moet maken, maar De Mos laat zijn licht schijnen op veel meer spelers van PSV.

Yannick van Osch, Kenneth Paal, Ramon Pascal Lundqvist en Sam Lammers moeten in zijn ogen komend seizoen verhuurd worden om de volgende stap te kunnen zetten. Iets wat ook voor Albert Gudmundsson een goede stap is volgens de analyticus als hij komend seizoen geen speeltijd weet af te dwingen. “Hij mist de snelheid van Bergwijn en het vuur van Lozano, maar Gudmundsson is qua voetbalintelligentie verder dan anderen. Hij is veel te goed voor de Jupiler League,” geeft De Mos aan. “Als hij niet gaat spelen, moet hij verhuurd worden aan een subtopper. Maar ik hoop dat hij komend seizoen definitief doorbreekt bij PSV.”

Dante Rigo moet naar mening van De Mos juist vol voor zijn kans gaan bij PSV. “Het ventje kan geweldig voetballen, maar ze vinden hem wat te timide, hij moet van zich af gaan bijten,” zegt hij over de Belgische middenvelder. “Ik had verwacht dat hij al meer minuten zou krijgen, maar hij heeft het tijdens trainingen en in wedstrijden van Jong PSV niet afgedwongen. Hij moet het nu laten zien, anders blijft hij een eeuwige belofte.”

De Mos is fan van Pablo Rosario. “Rosario imponeert mij, hij heeft veel geleerd. Hij heeft een mooie lengte, een goede mentaliteit en staat positioneel goed. Hij is verder dan Derrick Luckassen, op de positie van controlerende middenvelder dan,” aldus De Mos. “Hij leest de wedstrijd vrij goed. Als PSV de Champions League ingaat, komt er een druk programma aan. Rosario moet dan meer gaan spelen. Wellicht wordt dit het seizoen van zijn doorbraak. Hij heeft er de kwaliteiten voor.”

Twijfels heeft De Mos echter wel bij publiekslieveling Mauro Júnior. “Omdat ik niet direct een plek weet waar hij moet gaan spelen. Is hij nu een flankspeler, een 10 of iets anders?”, vraagt de Mos zich af. “Als hij op het veld komt, gebeurt er meestal wel wat. Mauro is onvoorspelbaar. Als hij niet doorbreekt, moet hij zich laten verhuren aan een club als FC Utrecht of Heerenveen. En dan terug naar PSV als hij het op subtopniveau heeft laten zien.”

Donyell Malen heeft op de oud-trainer van PSV al veel indruk gemaakt. “Hij is minstens zo goed als Justin Kluivert. Die is toch een beetje gehypet. Malen heeft de potentie een grote speler te worden,” zegt De Mos over de vleugelaanvaller. “Ik ken zijn bovenkamer niet, maar met zijn voetbalkwaliteiten zit het meer dan goed. Hij moet blijven en na de zomer het seizoen van zijn doorbraak beleven.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here