Home Nieuws Aad de Mos krijgt weerwoord van Marc Degryse over Zeno Debast: ‘PSV...

Aad de Mos krijgt weerwoord van Marc Degryse over Zeno Debast: ‘PSV gokt…’

11140
0

De Belgische oud-PSV’er Marc Degryse en tegenwoordig analist heeft in gesprek met Belgische media zijn mening gegeven over de interesse van PSV in de Anderlecht verdediger Zeno Debast.

Zoals bekend zet PSV vol in op de komst van Debast en is het in gesprek met zowel Debast als met diens werkgever Anderlecht. De club uit Brussel houdt bij hoog en bij laag vast dat Debast deze zomer niet mag vertrekken maar de speler zelf heeft totaal andere plannen.

Aad de Mos laat zowel in gesprek met Belgische als Nederlandse media zijn stem horen en raadt PSV met klem af Debast aan te trekken. Daar denkt de Belgische oud-PSV’er Marc Degryse wel anders over. Degryse reageert op het interview van Aad de Mos in het Belgische medium Het Nieuwsblad.

Degryse deelt de mening van Aad de Mos over Zeno Debast dan ook niet. Dat mag best opmerkelijk worden genoemd omdat Degryse enkele weken voor het WK in Qatar juist liet weten dat Debast nog niet klaar was voor het grote werk met de nationale ploeg van Belgie. Degryse stelde als analist van de Belgische televisie dat Debast nog tekort kwam voor een plekje in de selectie van de nationale ploeg van Belgie. Een goed half jaar later heeft Degryse een ander standpunt ingenomen.

Volgens de Belgische analist zou de negentienjarige Anderlecht-verdediger wél degelijk een goede aankoop zijn voor PSV. Degryse lijkt dus te concluderen dat de verdediger van Anderlecht een flinke ontwikkeling doorgemaakt zou hebben afgelopen half jaar.

De Mos heeft maar één advies voor PSV en dat is het transferdossier Debast te laten voor wat het is. De Mos weet wel raad met de jonge Belgische verdediger, die nog moet rijpen. De Mos noemt Debast onder meer een ‘alibiverdediger’ en vindt hem geen directe versterking voor PSV.

Degryse, die tussen 1996 en 1998 voor PSV speelde geeft De Mos weerwoord. “Ik ben tot de conclusie gekomen dat een transfer van Debast naar PSV voor 15 miljoen euro wél logisch is”, zegt hij tegen het Belgische medium Het Laatste Nieuws. “PSV ziet een steengoede voetballer en denkt dat zij de verdediger in Debast kunnen polijsten. PSV gokt dat zij Debast over drie jaar voor het drievoudige kunnen verkopen”, aldus Degryse.

Door het forse prijskaartje is het de vraag of Debast daadwerkelijk naar PSV getransfereerd zal gaan worden. PSV gaf deze zomer namelijk inmiddels al ruim 34 miljoen euro uit aan drie spelers. Degryse adviseert PSV daarentegen Debast toch aan te trekken. De analist vindt het ook de juiste stap voor Debast.

Een eventuele transfer kan dan ook op zijn goedkeuring rekenen, laat Degryse weten in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Debast van zijn kant zou ik aanraden om de stap te zetten. Hij komt in een goeie club, een goeie ploeg met een mix van jeugd en ervaring. PSV is een stap hogerop”, luidt de analyse van Marc Degryse.


Vorig artikelThe Standard: Jonge Arsenal aanvaller én middenvelder in de belangstelling van PSV
Volgend artikelDe Oosttribune geeft Noa Lang duidelijk signaal na ‘Rotterdamse of Amsterdamse briefschrijver’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in