Home Nieuws Aad de Mos hard voor Ki-Jana Hoever: ‘Hij wordt niet de nieuwe...

Aad de Mos hard voor Ki-Jana Hoever: ‘Hij wordt niet de nieuwe rechtsback van PSV’

3988
0

Aad de Mos denkt niet dat Ki-Jana Hoever de nieuwe rechtsback onder Ruud van Nistelrooij gaat worden.

De Mos is niet bepaald onder de indruk van Hoever. Tot op heden is het vaak wisselend wat de verder wel fitte Hoever heeft laten zien.
De Mos is van mening dat de jonge verdediger niet de nieuwe rechtsback van PSV gaat worden dit seizoen.

De pas twintigjarige Nederlander wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers maar kende een lastige voorbereiding, zag de Mos. “Hoever is geen rechtsback. Dat wordt zeker geen rechtsback voor PSV”, luidt het oordeel van De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Hij is kwetsbaar aan de binnenkant. Het is een centrale verdediger. Hij is gehaald op basis van zijn interlands met Jong Oranje, Oranje O19 en Oranje O17. Voor het oog is het een aardige speler, maar zijn zwakte is natuurlijk zijn verdedigende kwaliteiten.”

Ruud van Nistelrooij heeft in Phillipp Mwene een prima alternatief maar de Oostenrijkse verdediger is lang geblesseerd geweest. Ook is Sambo nog een alternatief achter de beide genoemde verdedigers, hoewel een verhuur ook op de loer ligt.

“Er zijn kapers op de kust. Ik vind Sambo een hele goede. Ik zou hem zeker een keer de kans hebben gegeven. Hij speelt simpel, eenvoudig. Hij heeft snelheid, is tweevoetig en geeft goed rugdekking. Dat kunnen veel backs niet. Ik denk dat Sparta of FC Twente, die zitten op het vinkentouw, een goede zaak doen als ze hem pakken”, aldus een kritische Aad de Mos.


Vorig artikelTimber over de belangstelling van PSV: ‘Ik heb met spelers van PSV gesproken’
Volgend artikelPSV met Erick Gutiérrez de toekomst in, Mexicaan verlengt aflopende contract tot 2025

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in